Κάιλι Μινόνγκ vs Κάιλι Τζένερ: Η νομική διαμάχη για το όνομα


Τον περασμένο Φεβρουάριο οι δικηγόροι της Κάιλι Μινόνγκ «μπλόκαραν» το δικαίωμα εμπορικής χρήσης του ονόματος «Kylie» από την Κάιλι Τζένερ.

Η Κάιλι Τζένερ, ετεροθαλής αδελφή της Κιμ Καρντάσιαν, κατέθεσε το 2014 το όνομα «Kylie» ως εμπορικό σήμα της εταιρείας ενδυμάτων και καλλυντικών της στις ΗΠΑ.

«Μόλις το έμαθα, σκέφτηκα, αυτό είναι ζήτημα. Δεν ήθελα να υπάρξει πρόβλημα, αλλά έπρεπε να το χειριστούμε…» είπε η Κάιλι Μινόνγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Οι δικηγόροι της Κάιλι Μινόγκ αντέδρασαν άμεσα αποστέλλοντας στην αρμόδια αμερικανική υπηρεσία Patent and Trademark Office μία μακριά λίστα με τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να χορηγηθεί το εν λόγω σήμα.

Στο έγγραφο η Τζένερ χαρακτηριζόταν ως «τηλεπερσόνα δεύτερου ρόλου σε ριάλιτι», υποστηρίζοντας ότι, σε αντίθεση, η Κάιλι Μινόνγκ είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνις και επιπλέον ακτιβίστρια η οποία αγωνίζεται στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού -μετά την προσωπική της περιπέτεια με την ασθένεια- γνωστή παγκοσμίως απλά ως Κάιλι.

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν επίσης ότι, η χρήση του trademark «Kylie» στις ΗΠΑ θα προκαλούσε «σύγχυση» και ζημία.

Ωστόσο, η 50χρονη Αυστραλή «βασίλισσα της ποπ» Κάιλι Μινόνγκ αποκάλυψε, προκαλώντας έκπληξη ότι, αυτό που την τάραξε στη δικαστική διαμάχη ήταν όταν οι δικηγόροι της χαρακτήρισαν την 21χρονη Κάιλι Τζένερ ως «τηλεπερσόνα δευτέρου ρόλου των ριάλιτι».

«Ταράχτηκα πολύ όταν το άκουσα και ρώτησα, ποιός το είπε αυτό;. Μου απάντησαν, έτσι μιλούν οι δικηγόροι…».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ