Κορονοϊός Αυστρία: Περιορίζεται σημαντικά η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Κορονοϊός: Με την έναρξη ισχύος από σήμερα του επόμενου βήματος χαλάρωσης των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αυστρία, αίρεται σε μεγάλο βαθμό η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η οποία παραμένει μόνο στις δημόσιες συγκοινωνίες, στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακείων και στις υπηρεσίες όπου η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου δεν μπορεί να τηρηθεί.

Ένα παράδειγμα για τη συνέχιση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στόματος-μύτης είναι τα κομμωτήρια, αλλά η χρήση της δεν είναι πλέον υποχρεωτική στο λιανικό εμπόριο.

Η εισαγωγή υποχρεωτικών μασκών στην Αυστρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορανοϊού παρουσιάστηκε στις 30 Μαρτίου και στην αρχή, η προστασία του στόματος και της μύτης ήταν υποχρεωτική στα σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια η χρήση της μάσκας επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς.

Υπέρ της χρήσης απλών προστατευτικών μασκών στο δημόσιο χώρο για τον περιορισμό του κορονοϊού είχε ταχθεί ευθύς εξ αρχής το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο, με τον πρόεδρο του Τόμας Σέκερες να χαιρετίζει τότε την υποχρεωτική χρήση τους και να δηλώνει πως με τη χρήση απλών προστατευτικών μασκών εμποδίζεται να υπάρξει μετάδοση του ιού σε άλλους ανθρώπους και αυτό μέσω μόλυνσης από σταγονίδια κατά το βήξιμο ή το φτέρνισμα.

Κατά την άποψη του Ιατρικού Επιμελητηρίου, σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και μάσκες που έχει κάποιος ο ίδιος κατασκευάσει, όπως επίσης μπορεί να γίνει κάλυψη της μύτης και του στόματος με κασκόλ.

Μάσκες της υψηλότερης κατηγορίας προστασίας (FFP2 και FFP3) πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνον κατά την άμεση επαφή με μολυσμένους ασθενείς και δεν είναι απαραίτητες για την καθημερινή χρήση, θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν αρνητικά αποτελέσματα, όπως είχε επισημάνει τότε ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ