Μαρκέλλα: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός της γυναίκας που άρπαξε τη 10χρονη


Ένα βήμα πριν από τον εντοπισμό της γυναίκας, η οποία αναγνωρίστηκε και ταυτοποιήθηκε, ως υπεύθυνη για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας από την Άνω Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Πέμπτη, είναι οι Αρχές

Την ίδια στιγμή, εισαγγελική έρευνα όσον αφορά τις συνθήκες που θα ζήσει και ζει η 10χρονη Μαρκέλλα έχει ξεκινήσει η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Διερευνάται το κατά πόσο θα μπορέσει να μείνει στο σπίτι της έπειτα από όσα έγιναν, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε.

Έτσι, θα εξεταστεί τόσο ο οικογενειακός όσο και ο κοινωνικός περίγυρος της 10χρονης ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Αναφορά με αίτημα να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής της μικρής έκανε προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες της αστυνομίας κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει ταυτοποιηθεί η γυναίκα που άρπαξε την ανήλικη.

Το 10χρονο κορίτσι μπόρεσε τη Δευτέρα να δώσει περισσότερες πληροφορίες στις Αρχές και αναγνώρισε τη γυναίκα που φαίνεται να την άρπαξε.

Η μητέρα της Μαρκέλλας μιλώντας στο MEGA είπε ότι βρίσκεται καθημερινά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και συμμετέχει και η ίδια στις έρευνες, ωστόσο δεν έχει επικοινωνία με την κόρη της, καθώς κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί από τους παιδοψυχολόγους.

Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση της υγείας της να είναι καλή, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους.

Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη κακοποίησης και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί τυχόν χορήγηση φαρμάκων.

Τα συγκλονιστικά λόγια του αδερφού της

Συγκλονισμένος είναι και ο αδερφός της 10χρονης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για τον εντοπισμό της αδερφής του.

«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», δήλωσε.

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο αδερφός.

Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, ο ίδιος τόνισε στο MEGA ότι «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν», ενώ πρόσθεσε ότι «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ και προσπαθεί να ηρεμήσει».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ