Επίθεση με βιτριόλι: «Εμένα η ζωή μου έχει τελειώσει», είπε η 35χρονη


Επίθεση με βιτριόλι: Για τη στάση της φερόμενης ως δράστριας της επίθεσης στην Καλλιθέα μίλησε ο δικηγόρος της 35χρονης κ. Σάκης Κεχαγιόγλου

Ο κ. Κεχαγιόγλου, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Mega εκτίμησε πως η πελάτης του, θα προφυλακιστεί για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Αποκάλυψε μάλιστα πως όταν της το είπε πως θα προφυλακιστεί, η απάντησή της ήταν «εμένα η ζωή μου έχει τελειώσει».

Επανέλαβε ότι η 35χρονη αρνείται να φάει, ενώ έχει να κοιμηθεί μέρες, «δεν προσπαθώ να προκαλέσω οίκτο δημόσιο, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Η ψυχολογική και σωματική της κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη και επιβαρύνεται μέρα με την ημέρα», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Τα κίνητρα της επίθεσης

Ερωτηθείς για τα κίνητρα της 35χρονης, ο Σάκης Κεχαγιόλγου είπε: «γνωρίζω το φάκελο της δικογραφίας. Διαγιγνώσκω το κίνητρο μέσα από τα έγγραφα. Αλλά αυτό προϋποθέτει τη δική της συνεργασία, τις δικές της εξηγήσεις. Είναι θέμα αξιοπρέπειας να δέχεσαι κάποια πράγματα της δικογραφίας τα οποία είναι οφθαλμοφανή. Υπάρχει αποστασιοποίηση και απομάκρυνση από την πλευρά της, ότι δεν την αφορά. Δεν θέλει να αντιμετωπίσει τη δικογραφία και τις συνέπειες. Όχι την προφυλάκισή της, που είναι απολύτως βέβαιη. Αν δεν προφυλακιστεί θα είναι ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη στην καριέρα μου».

«Κατηγορούμαι από πολλούς, με την κλασική φράση ότι “πάει να την βγάλει τρελή για να την σώσει”. Αν κριθεί με πραγματογνωμοσύνη που θα γίνει, ακαταλόγιστη, ότι δεν μπορεί να της καταλογιστεί η πράξη την οποία μένει να αποδειχτεί αν την έπραξε, για να είναι ένοχη πρέπει να καταλογίζεται η πράξη. Αν έχει το ακαταλόγιστο, κρίνεται αθώα από το δικαστήριο και εγκλείεται σε ψυχιατρείο με αόριστο εγκλεισμό. Στην ανώτερη ποινή που προβλέπεται αν καταδικαστεί με τις ισχύουσες διατάξεις είναι να εκτίσει 3-4 χρόνια. Είναι καλύτερο να κριθεί ακαταλόγιστη με αόριστο εγκλεισμό στο ψυχιατρείο, ή να καταδικαστεί και να εκτίσει 3-4 χρόνια την ποινή της;», είπε επίσης ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος, πρόσθεσε, ζήτησε από την 35χρονη «να πει την αλήθεια για να υπάρξει κάθαρση. Και για την κοπέλα, το θύμα, και για την ίδια».

«Είχε πλήρη άρνηση αρχικά και στο θέμα της επικοινωνίας με την οικογένειά της. Δεν ήθελε να μιλήσει με τους γονείς της ή τα αδέρφια της στο τηλέφωνο. Επειδή διέγνωσαν οι αστυνομικοί που την κρατούν και μία ψυχολόγος που την παρακολουθεί αυτοκαταστροφικές τάσεις, θέλησα από ανθρωπιστική άποψη να τη στηρίξω, εφόσον ζήτησε τη βοήθειά μου, και εφόσον μόνο εμένα μπορεί να δει», αποκάλυψε επίσης ο Σάκης Κεχαγιόγλου για την 35χρονη.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος ότι μπορεί να προσπαθήσει να κάνει κακό στον εαυτό της, ο συνήγορος της κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι τόνισε ότι «αυτή ήταν η εικόνα που είχα και αυτών που την συνόδευαν. Αλλά τη δεύτερη ημέρα ήταν πιο ήρεμη από την πρώτη και δέχτηκε να δει τον αδερφό της. Θα την δω και μόλις φύγω από εδώ. Είναι κατατονικό άτομο. Εκεί που κλαίει, εκεί σταματάει. Της είπα ότι θα προφυλακιστεί. Είπε απλώς ότι πλέον “εμένα η ζωή μου έχει τελειώσει”. Αυτό δείχνει ίσως την παραίτηση από τη ζωή την οποία ήξερε. Ίσως περνώντας οι μέρες και συνειδητοποιώντας το τι συμβαίνει ήλπιζα ότι θα οδηγούμασταν σε μια άλλου είδους αντιμετώπιση. Αν συμβεί αυτό στο αποψινό μας ραντεβού, αυτό μένει να αποδειχθεί».

«Υπάρχει αποστασιοποίηση και απομάκρυνση από όλη την υπόθεση. Την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε έξω από το γραφείο του ανακριτή και του εισαγγελέα, η εικόνα της ήταν άθλια. Μου τηλεφώνησαν τα αδέρφια της και μου ζήτησαν να αναλάβω την υπεράσπισή της. Και κατόπιν το έκανε και η ίδια. Έξω από το γραφείο του ανακριτή προσπαθούσε να βγάλει τις χειροπέδες, σε σημείο που μάτωσε τα χέρια της. Η άρνηση αποτυπωνόταν στη σύλληψή της και στη καταστροφή της ζωής της, στην περιπέτεια στην οποία περνούσε. Φυσικά υπάρχει η καταστροφή της ζωής του θύματος», περιέγραψε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Δείτε όσα αποκάλυψε ο Σάκης Κεχαγιόγλου:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ