Κορονοϊός: Ύποπτα για κακούργηματική πράξη 5 στελέχη της Κλινικής «Ταξιάρχαι»


Ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικής πράξης καλούνται από τον Εισαγγελέα συνολικά 5 άτομα από την κλινική «Ταξιάρχαι», προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται προκειμένου να διακριβωθεί αν οι υπεύθυνοι της κλινικής παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του κορονοιού. Οι ύποπτοι που καλούνται βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα είναι μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου και γιατροί.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία 13 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εν λόγω κλινική έχουν αποβιώσει λόγω της προσβολής τους από τον ιό.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάστηκαν ως μάρτυρες πάνω από 25 άτομα, αρκετοί εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα βάση του οποίου καλούνται οι ύποπτοι για εξηγήσεις ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται»:

  • Με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
  • Με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
  • Με κάθειρξη έως 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
  • Με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ