Γεύμα Μητσοτάκη-Νετανιάχου μετά συζύγων: Τι είπαν για τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ


Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από τις επίσημες επαφές που είχε με την κυβέρνηση του Ισραήλ, βρέθηκε και κατ ιδίαν με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Συγκεκριμένα, το ιδιαίτερα θερμό κλίμα που επικράτησε κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσαν το βράδυ της Τρίτης ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα Νετανιάχου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στην επίσημη κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στο Ισραήλ είναι μια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε σημαντικούς τομείς. Από την πλευρά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε για τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών, τη συνεργασία σε σειρά τομέων, και μεταξύ άλλων στάθηκε στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. «Μπορώ να σας πω από την προσωπική εμπειρία μου ότι αποδίδουν» ανέφερε.

Τα δύο πρωθυπουργικά ζέυγη με τους γιους τους

Ο διάλογος των δύο ηγετών είχε ως εξής:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαριστώ κ. Πρωθυπουργέ. Ευχαριστώ εσάς και τη σύζυγό σας, Σάρα, για τη θαυμάσια φιλοξενία. Ευχαριστώ που μας καλέσατε στην κατοικία σας. Είχαμε μία πολύ γεμάτη αλλά, νομίζω, άκρως παραγωγική ημέρα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτό το ταξίδι αποτελεί ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας. Πέρα όμως από τους τρεις τομείς που αναφέρατε, μπορώ να σκεφτώ αρκετούς ακόμη: συνεργασία στην άμυνα, στην καινοτομία και στις άμεσες επενδύσεις ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα. Παρόλο που αυτή η διακυβερνητική συνάντηση λαμβάνει χώρα σε ασυνήθιστες συνθήκες, είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να έρθουμε στο Ισραήλ. Αυτό είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό από την εκδήλωση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ως αφορμή για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τη θαυμάσια φιλοξενία. Μας κάνατε πραγματικά να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας.

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ευχαριστώ, παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις σας. Μπορώ να σας πω από την προσωπική εμπειρία μου ότι αποδίδουν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απέδιδαν πράγματι πριν τον κορονοϊό. Ανεβήκαμε εννέα θέσεις στην κατάταξη βασικών δεικτών ανταγωνιστικότητας (IMD World Competitiveness Ranking), γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. O κορωνοϊός θα αποτελέσει ένα πλήγμα, μεγάλο πλήγμα, αλλά ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε γρήγορα.

Ευχαριστώ που αναφερθήκατε στον τουρισμό. Θα είμαστε σε θέση να σας υποδεχθούμε όταν αποφασίσετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτείτε την Ελλάδα. H 1η Αυγούστου ενδεχομένως είναι μια καλή ημερομηνία, αλλά βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα. Κάτι το οποίο πρέπει όμως να γνωρίζετε είναι ότι θα φροντίζουμε ώστε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται, αλλά και να είναι ασφαλείς στην Ελλάδα. Συνεπώς, ευελπιστούμε να δούμε αρκετούς Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα προς τα τέλη του καλοκαιριού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ