Επίθεση με βιτριόλι: Ένα υπόγειο στα Πατήσια «πρόδωσε» τα σχέδια της 35χρονης

Επίθεση με βιτριόλι: Τα σατανικά σχέδια της 35χρονης, η οποία από την Τρίτη (16/06) πέρασε το κατώφλι του Κορυδαλλού, αποκαλύφθηκαν όταν έκανε μία κλήση από ένα υπόγεια στα Πατήσια.

Νόμιζε ότι τα είχε όλα υπολογισμένα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές άλλωστε, η προετοιμασία της 35χρονης αγγίζει τα όρια του επαγγελματία.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, μελετούσε πώς θα καταφέρει αυτή την φρικτή επίθεση στην 34χρονη Ιωάννα, η οποία της είχε γίνει εμμονή, χωρίς να γίνει αντιληπτή. Είχε βάλει gps στο αμάξι του θύματος, παρακολουθούσε συστηματικά την πολυκατοικία και όλες τις κινήσεις της. Ζούσε, στην ουσία, για να βλέπει τι έκανε η… μεγάλη της αντίζηλος στον ερωτική σχέση που είχε «πλάσει» η ίδια στο μυαλό της με τον 40χρονο.

Αναζητήσεις στο Ίντερνετ για τον πομπό

Μία κλήση, όμως, από ένα υπόγειο σπίτι στα Πατήσια έμελλε να είναι η αρχή του τέλους της.

Είχε στο τηλεφωνό της φωτογραφίες από την είσοδο της πολυκατοικίας της Ιωάννας

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στα «Νέα», η υπόθεση εξιχνιάστηκε λόγω ενός υπογείου στην οδό Αγίου Λουκά στα Πατήσια, το οποίο δεν επέτρεπε να υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μοιραίο λάθος την 35χρονη κατηγορούμενη. Εκείνη νόμισε ότι δεν είχε σήμα κινητής τηλεφωνίας και πραγματοποίησε τη μοιραία κλήση με την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε -για να μην εντοπιστούν τα ίχνη της- στις κλήσεις του ραδιοταξί στην Καλλιθέα!

Η καθοριστική παρανόηση οδήγησε στη διαλεύκανση της αποτρόπαιας εγκληματικής ενέργειας.

Η κατηγορούμενη για την επίθεση

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν διαπιστώσει ότι η μυστηριώδης δράστις είχε αποφύγει να χρησιμοποιήσει κινητό τηλέφωνο ενώ για τις επικοινωνίες της είχε χρησιμοποιήσει τηλεκάρτα του ΟΤΕ που φαίνεται να είχε προμηθευθεί τουλάχιστον 1,5 μήνα πριν από την επίθεση. Η έρευνα των αστυνομικών παρουσίαζε σημεία στασιμότητας αφού ένας κύκλος 8-9 υπόπτων δεν φαινόταν να είχε σχέση με την επίθεση και τα δεδομένα από τεχνικές αναλύσεις δεν οδηγούσαν πουθενά.

Εκείνη την ώρα του αδιεξόδου, υπήρξε ενημέρωση από τον ΟΤΕ ότι η τηλεκάρτα που είχε χρησιμοποιήσει η δράστις (τα καρτοτηλέφωνα μπορεί να αναγνώσουν τον κωδικό της και μέσω αυτού να εντοπισθεί ποιες κλήσεις έχει κάνει ο κάτοχος), πέρα από το ραδιοταξί για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε για να καλέσει κι έναν τεχνικό, από το Μπαγκλαντές, που διέμενε σε υπόγειο στην οδό Αγίου Λουκά στα Πατήσια, πιθανόν για την ανακαίνιση του σπιτιού της ή άλλου οικήματος. Η κλήση είχε γίνει στις 21.36, στις 29 Απριλίου 2020 (εν μέσω καραντίνας, 22 ημέρες πριν από τη ρίψη βιτριολιού), από το ίδιο καρτοτηλέφωνο της οδού Ακαδημίας, στις στάσεις των λεωφορείων, από το οποίο πραγματοποιήθηκε και η πρώτη κλήση (στις 18 Μαΐου 2020) για το ραδιοταξί.

Τι είχε συμβεί λοιπόν, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων;

Η 35χρονη που εργαζόταν σε δικηγορικό γραφείο επί της οδού Ακαδημίας -σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τις στάσεις λεωφορείων- τελειώνοντας την δουλειά της και βγαίνοντας από το κτίριο κάλεσε τον τεχνικό από το Μπαγκλαντές από το κινητό της για να «κλείσουν» τη δουλειά. Όμως δεν μπορούσε να αποκατασταθεί η επικοινωνία, κάτι που η 35χρονη φαίνεται να απέδωσε σε έλλειψη σήματος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, του δικού της κινητού. Ετσι λοιπόν κατηφόρισε στην οδό Ακαδημίας, πήγε στο καρτοτηλέφωνο των στάσεων του λεωφορείου και χρησιμοποίησε την τηλεκάρτα που είχε ήδη αγοράσει για να εξαλείψει τα ίχνη της στην επίθεση με το βιτριόλι που σχεδίαζε τις επόμενες ημέρες. Πιστεύοντας ότι με το σταθερό τηλέφωνο του ΟΤΕ θα έλυνε το πρόβλημα με την «έλλειψη σήματος» του δικού της κινητού. Κάτι και το οποίο συνέβη τελικά και μίλησε με τον αλλοδαπό.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτή η πρώτη κλήση προς τον τεχνίτη δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο τεχνίτης από το Μπαγκλαντές διέμενε σε υπόγειο, όπου το δικό του κινητό είχε ανίσχυρο έως ανύπαρκτο σήμα. Η δράστις κατάφερε τελικά να επικοινωνήσει μαζί του μέσω του καρτοτηλεφώνου στην οδό Ακαδημίας, γιατί στο μεταξύ ο εν λόγω τεχνικός κινήθηκε προς την είσοδο της πολυκατοικίας όπου υπήρχε σήμα και είδε -μέσω SMS – ότι είχε δεχθεί κλήση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here