Φορολογικές δηλώσεις 2020: Στα 600 ευρώ ο μέσος φόρος – Πώς θα πληρωθούν οι δόσεις


Προς παράταση των φορολογικών δηλώσεων – Δεν έχουν υποβληθεί ακόμη 4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις

Όλα δείχνουν ότι το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει στην παράταση της προθεσμίας, πιθανόν μέχρι τις 25 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου που είναι η 31 Ιουλίου.

Έως χθες Τρίτη (16/06) είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά 2.451.765 δηλώσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων ανέρχεται σε 6.500.000 αυτό σημαίνει ότι για το επόμενο 15νθήμερο θα πρέπει να υποβάλλονται πάνω από 260 χιλιάδες, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν.

Η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί έως το Φεβρουάριο του 2021, σε 8 μηνιαίες δόσεις. Η έως τώρα διαδικασία της εκκαθάρισης αποκαλύπτει ότι πάνω από το 30% των δηλώσεων έχουν φόρο, που κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στα 603 ευρώ.

Όσο όμως προχωράει η υποβολή των δηλώσεων ο μέσος όρος θα ανεβαίνει και υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί μεσοσταθμικά στα 1.100 ευρώ.

Το Σεπτέμβριο έρχεται και το «ραβασάκι» του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα διαμορφωθεί στα περσινά επίπεδα. Ο φόρος θα πληρωθεί σε 6 αντί για 5 δόσεις.

Ο φόρος εισοδήματος αλλά και ο ΕΝΦΙΑ μπορούν να εξοφληθούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12- 24 δόσεων με υψηλό όμως επιτόκιο.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως οι φορολογικές υποχρεώσεις των μηνών της καραντίνας, που ανεστάλησαν για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, θα μπορούν να εξοφληθούν με ειδική ρύθμιση από τον Ιανουάριο του 2021.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ