Πώς δρούσε ο «μαϊμού» γιατρός – Δύο παιδιά νεκρά από τις «θεραπείες» του


Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της απάτης που είχε στήσει ένας 47χρονος που παρίστανε τον νευροογκολόγο στην Αττική και υποχρέωνε τους ασθενείς του να «κόψουν» τη φαρμακευτική αγωγή που παρακολουθούσαν αποσπώντας τους χιλιάδες ευρώ. Οι «θαυματουργές θεραπείες» του είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο «μαϊμού» γιατρός ο οποίος συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος αναμένεται εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του. Εμφανιζόταν ως Νίκος Κοντός, δήθεν γιατρός που μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες, κυρίως καρκίνο.

Εναντίον του είχαν καταθέσει μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες όμως δεν μπορούσαν οι Αρχές να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα.

Άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο τελικά των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο. Δήλωνε ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία.
Για τις « υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ.

Συνεργός φέρεται να είναι η σύζυγός του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και δυο ακόμη γιατροί για τους οποίους όμως ερευνάται ο ρόλος τους καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.

Η δράση του έγινε αντιληπτή από έναν γιατρό ο οποίος του ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο.

Έπειθε καθώς εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και πράγματι είχε σχέσεις με την εκκλησία ενώ πήγαινε συχνά Άγιο Όρος.

Πώς προσέγγιζε τα θύματά του

Ο 47χρονος προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες και τους έπειθε να διακόψουν την θεραπεία τους και να ακολουθήσουν θεραπεία που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.

Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Πέθαναν τρεις ασθενείς του

Ο συλληφθείς, μάλιστα, εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Με τον τρόπο αυτό έθετε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ!

Τα χρηματικά ποσά τα έπαιρνε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών.

Στη συνέχεια διοχέτευε τις επιταγές στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Μάλιστα τρεις από τους ασθενείς του πέθαναν. Συγκεκριμένα δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16, καθώς και ένας 76χρονος,

Για τις περιπτώσεις αυτές είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Από το σπίτι του κατασχέθηκαν ακόμα 2 όπλα – αεροβόλα, 2 μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα – πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ