Αχτσιόγλου: Ούτε κοινωφελής εργασία ούτε προγράμματα για τους χιλιάδες ανέργους

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «για τις 40.000 απολύσεις που έγιναν τον Μάρτιο λόγω κορονοϊού -οι οποίες ζητούσαμε να ακυρωθούν και δεν ακυρώθηκαν ποτέ- ο υπουργός Εργασίας είχε διαφημίσει ότι θα βγάλει ένα ειδικό πρόγραμμα για να καλυφθούν αυτοί οι άνθρωποι και τίποτα δεν βγήκε».

«Δεν υπάρχει κανένα νέο πρόγραμμα εργασίας, υπάρχει μία τεράστια αδράνεια ακόμη και στα στοιχειώδη. Ο ΟΑΕΔ όχι μόνο δεν βγάζει επιπλέον προγράμματα, αλλά ούτε αυτά που υπό κανονικές συνθήκες θα έβγαζε», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο Κόκκινο 105,5.

«Ο κ. Βρούτσης από την αρχή του χρόνου κάνει διαφημίσεις –διότι ειδικεύεται στον αυτοθαυμασμό- για κάτι που ήταν υποχρέωσή του, όμως δεν έχει βγάλει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Άρα, ο κόσμος που αυτή τη στιγμή έχει μείνει άνεργος δεν έχει ένα πρόγραμμα εργασίας να ενταχθεί», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «για τις 40.000 απολύσεις που έγιναν τον Μάρτιο λόγω κορονοϊού -οι οποίες ζητούσαμε να ακυρωθούν και δεν ακυρώθηκαν ποτέ- ο υπουργός Εργασίας είχε διαφημίσει ότι θα βγάλει ένα ειδικό πρόγραμμα για να καλυφθούν αυτοί οι άνθρωποι και τίποτα δεν βγήκε».

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση ενισχύει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων», το πρόγραμμα “Συν-εργασία” «οδηγεί σε μειώσεις μισθών τουλάχιστον κατά 20%, δεν προστατεύει από τις απολύσεις, δεν ανακουφίζει τον μικρό και μικρομεσαίο εργοδότη. Το κράτος δίνει λεφτά σε μία μαύρη τρύπα που ενισχύει τελικά την ανεργία και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας». Αντιθέτως, υπογράμμισε, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιδότηση του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών «προστατεύει πλήρως τον εργαζόμενο, τον μισθό και τη θέση εργασίας του -για να έχει και καταναλωτική δύναμη- και ταυτόχρονα ελαφρύνει πολύ περισσότερο τον μικρό και μικρομεσαίο εργοδότη».

Τέλος, σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι της χώρας ζουν τη μεγαλύτερη επισφάλεια, δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά, με τι μισθό και μέχρι πότε, αν αύριο θα απολυθούν. Η κυβέρνηση έχει απόσταση από την πραγματική ζωή των εργαζόμενων και κρατάει μία στάση ιδιότυπης έπαρσης. Αργά ή γρήγορα αυτή η απόσταση θα σκάσει τη φούσκα της επικοινωνιακής τελειότητας».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here