Μαϊμού γιατρός: Αυτός είναι ο απατεώνας που έστειλε στο θάνατο δυο παιδιά


Μαϊμού γιατρός: Ένα… χειρουργείο, μία επιταγή θύματος με την οποία πλήρωσε τα δίδακτρα των παιδιών του και οι γονείς δύο ανήλικων παιδιών που έχασαν την ζωή τους, ανέδειξαν τον «Νίκο Κόντο». Έτσι συστηνόταν ο εκμεταλλευτής του ανθρώπινου πόνου, ο απατεώνας του… θανάτου, αλλά ήταν ο 47χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης

Ο άνθρωπος του… Θεού, καθώς αυτοπροσδιοριζόταν έντονα θρησκευόμενος, έδινε ψεύτικες ελπίδες σε ασθενείς με ανίατες ασθένειες και συγγενείς τους. Εντόπιζε τα υποψήφια θύματά του στο Άγιο Όρος και μοναστήρια της Ελλάδας, όπου γονείς και συγγενείς έκαναν τάματα για την υγεία των δικών τους ανθρώπων που ασθενούσαν. Τους έπειθε να διακόψουν την θεραπεία τους και τους έδινε δικά του σκευάσματα, δήθεν εξελιγμένα φάρμακα, υποσχόμενος πλήρη ίαση. Τα πρωτοποριακά σκευάσματα είχαν δραστικές ουσίες κάνναβης, ενώ έκανε και ενέσεις αρτεμισινίνης για την ελονοσία…

Μπορεί να μην υπήρχε τρόπος να αποτραπεί το απευκταίο αλλά εκείνος το έκανε επώδυνο. Πέθαναν ένα αγόρι 14 χρόνων από τις Σέρρες, μία 16χρονη από την Κω και ένας 76χρονος στην Αθήνα. Οι συγγενείς τους του είχαν δώσει συνολικά 58.000 ευρώ! 

 

Εμφανιζόταν ως νευροογκολόγος, νευροχειρουργός, φυσιοπαθητικός, παιδοχειρουργός, παιδοογκολόγος, στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού, ερευνητής ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, ακόμη και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο πλευρό του η σύζυγός του, η οποία άνοιγε πόρτες ως… γόνος εφοπλιστικής οικογένειας.

Μαϊμού γιατρός: Ένα… χειρουργείο, μία επιταγή θύματος με την οποία πλήρωσε τα δίδακτρα των παιδιών του και οι γονείς δύο ανήλικων παιδιών που έχασαν την ζωή τους, ανέδειξαν τον «Νίκο Κόντο». Έτσι συστηνόταν ο εκμεταλλευτής του ανθρώπινου πόνου, ο απατεώνας του… θανάτου, αλλά ήταν ο 47χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης
Μαϊμού γιατρός: Αρνήθηκε το… σουβλάκι – 45 θύματα

Συγκατηγορούμενοι για πλημμελήματα, δύο γιατροί-ογκολόγοι, από Λαμία και Βόλο, οι οποίοι φέρεται να του παρείχαν τα ιατρεία τους δήθεν για… εξέταση ασθενών. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν, ενώ αποδεδειγμένα έχουν εξαπατηθεί και άλλοι γιατροί, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Ο 47χρονος εμπλέκεται σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, που ερευνούσαν την υπόθεση τους τελευταίους 13 μήνες, σε 45 τουλάχιστον περιπτώσεις εξαπάτησης, με τον αριθμό, όπως εκτιμούν να είναι πολύ μεγαλύτερος και γι αυτό το λόγο θα δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητάς του.

Ο 14χρονος είχε διαγνωσθεί με ανίατη ασθένεια στον εγκέφαλο. Οι γονείς του πείστηκαν από τον κομπογιαννίτη απατεώνα για την «πρωτοποριακή θεραπεία» του και να διακόψουν την, ιατρική, δική του. Η κατάστασή του επιβαρυνόταν. Λίγες ημέρες πριν από την τραγική κατάληξη, το παιδί είχε μια επιθυμία, να φάει σουβλάκι. Οι γονείς επικοινώνησαν με τον «ψευτογιατρό» για να τον ρωτήσουν αν μπορεί να φάει. Εκείνος είδε το «πρόγραμμα διατροφής» και αρνήθηκε…

Έδινε ραντεβού με υποψήφια θύματα σε διαγνωστικά κέντρα, όπου παρουσιαζόταν ως «ειδικός» στην θεραπεία του καρκίνου. Αναζητούσε θύματα που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της ανίατης ασθένειας. Είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, και να εξαπατήσει γιατρούς που μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.

 

Με περίσσιο θράσος αμφισβητούσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που του παρουσίαζαν οι συγγενείς των θυμάτων του, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που έθετε τους ασθενείς, καθώς κυνικά θεωρούσε πως βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα-αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Μαϊμού γιατρός: Ο χειρουργός δεν ήξερε… αποστείρωση χεριών

Ο 47χρονος προσέγγιζε ανυποψίαστους ιατρούς διαγνωστικών κέντρων υποστηρίζοντας ότι μπορεί να συνεργαστούν για την θεραπεία των ασθενών τους. Τους έλεγε ότι θα τους έφερνε ασθενείς και θα «μοιράζονταν τα χρήματα». Έστελνε υποψήφια θύματα σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα προκειμένου να ακούγεται το όνομά του ως «γιατρός». Έκανε τον συνοδό ασθενών σε παρόμοια κέντρα αναζητώντας και εκεί υποψήφια θύματα. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Ένας από αυτούς τους γιατρούς, όπως και οι γονείς των δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν, φαίνεται να αποτέλεσαν την αφορμή για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Ο 47χρονος φέρεται να ζήτησε από τον συγκεκριμένο γιατρό, να μπει σε χειρουργείο μαζί του. Του έκανε εντύπωση, ότι ο «παν-επιστήμονας» με την μεγάλη εξειδίκευση δεν ήξερε την μεθοδολογία αποστείρωσης των χεριών πριν από ένα χειρουργείο. Το χειρότερο ήταν ότι κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ο «αποστειρωμένος ψευδογιατρός»… έξυσε το μέτωπό του με τα αποστειρωμένα γάντια, κάτι που ποτέ δεν κάνει ένας χειρουργός, με αποτέλεσμα ο πραγματικός γιατρός να τον πετάξει έξω από το χειρουργείο.

 

Είχε κάνει το «γραφείο» του… εκκλησία με δεκάδες θρησκευτικές εικόνες προκειμένου να κεντρίζει το συναίσθημα των πονεμένων θυμάτων του.

Μαϊμού γιατρός: «… το παιδί δεν γυρίζει»

Συγγενής του 16χρονου κοριτσιού, φανερά ανακουφισμένος δήλωσε: «Νοιώθουμε δικαιωμένοι που πιάστηκε μετά από τόσο καιρό. Βέβαια, θα πεις το παιδί δεν γυρίζει. Όμως, όμως να μην πέσουν κι άλλα θύματα».

Πικραμένος από την κατάληξη συμπληρώνει: «Είχε τρία τέσσερα χρόνια που ταλαιπωρείτο. Όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντως το παιδί μας χάθηκε».

Άλλος συγγενής του ίδιου παιδιού αναφέρει και εκείνος: «Εκείνο που ξέρω και θέλω κι άλλοι υποψήφιοι τέτοιοι γιατροί να μην εμφανίζονται και παίζουν με τον πόνο του καθενός. Εμείς τον καταγγείλαμε στην αστυνομία, και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της και βγήκε στην επιφάνεια».

Τους είχε πείσει ότι έχει… εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική-παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Η επιταγή – «Γιατρός» πολιτικών

Ο 47χρονος με το πρόσχημα της «θεϊκής» ιατρικής ιδιότητας αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά του. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ, και 58.000 ευρώ συνολικά από τους συγγενείς των τριών ασθενών που πέθαναν.

Τα χρηματικά ποσά τα έπαιρνε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να φαίνεται ως οπισθογράφος. Με επιταγές πλήρωνε τα σχολεία των παιδιών του και άλλα… έξοδα σπιτιού.

Μια επιταγή στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που φοιτούν τα δύο παιδιά του, φαίνεται να αποτέλεσε μία μικρή αφορμή της έρευνας και του εντοπισμού του. Κατάφεραν να τον βρουν από την ροή του χρήματος της συγκεκριμένης επιταγής. Είχε γίνει η σύνδεση των στοιχείων από το ιδιωτικό σχολείο και να φτάσουν στο σπίτι του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Ο 47χρονος είχε σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σε κάθε υποψήφιο θύμα έδινε διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και e-mail.

 

O απατεώνας παρουσιαζόταν στα θύματα του ως άτομο που «κούραρε» πολιτικούς, επιφανείς επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη του κλήρου. Μάλιστα κατά την διάρκεια συναντήσεων του με υποψήφια θύματα του, έστηνε εικονικές κλήσεις στο κινητό δήθεν για να δώσει τις συμβουλές του σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Έκανε και συναντήσεις με τα θύματα, σε κεντρική κλινική της Αττικής, στην οποία συνεργαζόταν γνωστός αγγειοχειρουργός. Οι συναντήσεις γίνονταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ άλλες φορές πάλι σε καφέ ιδιωτικών κλινικών και σε καφέ ξενοδοχείου στην Κάντζα.

Το θράσος του ήταν τέτοιο που σε περίπτωση «λάθους» εξέτασης ενός ασθενούς πραγματοποιούσε άλλη εξέταση, η οποία φαινόταν… καθαρή, για βασίσει και να πείσει για την επιτυχία της πρωτοποριακής μεθόδου του! Ήταν τόσο αδίστακτος που σε μια περίπτωση, είχε καταφέρει να αποσπάσει 20.000 ευρώ από θύμα του, εν μέσω capital control…

 

Μαϊμού γιατρός: Το 2007 φέρεται να έχει εξαπατήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά για να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA και μετά δορυφορικά συστήματα από ΗΠΑ.
Απάτη με πρόσχημα την… CIA

Το 2007 φέρεται να έχει εξαπατήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά για να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA και μετά δορυφορικά συστήματα από ΗΠΑ. Η υπεξαίρεση 53.000.000 ευρώ, η οποία ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν τελέστηκε ή όχι, εκδικαζόταν χθες αλλά αναβλήθηκε λόγω COVID-19. Το 2008, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος, στο σπίτι που διέμενε στην Γλυφάδα.

O 47χρονος διατηρούσε ένα σπίτι-φρούριο στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, με πισίνα και γήπεδο τένις. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που χρησιμοποιήθηκε και DRONE, ήταν συναινετικός στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του αλλά δεν ήθελε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς για την υπόθεση κάτι που θα έκανε στον ανακριτή, όπως τους είπε. Λίγο αργότερα συνελήφθη και η σύζυγός του, η οποία μάλιστα άφησε τα παιδιά τους σε μία γειτόνισσα. Ο ίδιος εμφανιζόταν στους περίοικους ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Σημειώνεται ότι στην οικία του κατασχέθηκαν ακόμα δύο αεροβόλα όπλα, δύο μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα-πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Βαριές διώξεις

Ο 47χρονος μαζί με την σύζυγό του οδηγήθηκαν χθες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, με την δικογραφία που είχε σχηματισθεί σε βάρος τους.

Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα 22 Ιουνίου για να απολογηθεί.

Εναντίον του δήθεν γιατρού είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα και άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο τον Νοέμβριο του 2019.

Ερευνάται η τυχόν ποινική ευθύνη δύο ακόμη ατόμων, ιατρών στο επάγγελμα, για τους οποίους ερευνάται εάν είχαν συμμετοχή στα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται ο «Νίκος Κόντος», ή εάν ήταν και αυτοί θύματα εξαπάτησης και είχαν πιστέψει την ιστορία του επικίνδυνου κομπογιαννίτη.

Γράφει ο Χάρις Κ. Λαμπρόπουλος | piperata.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ