Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι πέρασε τις πρώτες ημέρες στη φυλακή η 35χρονη


Επίθεση με βιτριόλι: Από την Τρίτη (16/06) η 35χρονη φερόμενη ως δράστριας της επίθεσης με βιτριόλι κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Την ώρα που η 34χρονη Ιωάννα υποβλήθηκε στο πέμπτο χειρουργείο μετά την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι, η 35χρονη αρνείται ακόμη να ομολογήσει το έγκλημα της, παρά το γεγονός πως όλα τα στοιχεία δείχνουν εκείνη.

Η 35χρονη δράστρια

Οι μέρες της 35χρονης στη φυλακή

«Ήρθε στις 16 Ιουνίου και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Της δόθηκαν όλες οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις για τα επισκεπτήρια, την εργασία της και το πώς θα μπορέσει να ψωνίσει από το μπακάλικο ή την καντίνα. Πέρασε από το ιατρείο για να ανοίξει ο ιατρικός της φάκελος και την είδε ο εφημερεύων γιατρός», αποκάλυψε η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών στον Alpha και συνέχισε «τις τελευταίες τρεις μέρες λαμβάνει κανονικά φαγητό, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης υπέβαλε αίτημα για εργασία, το οποίο θα περάσει από το συμβούλιο. Στο αίτημα έχει επιλέξει το καφενείο και τη βιβλιοθήκη, ωστόσο τελική απόφαση θα παρθεί από το συμβούλιο».

Σχετικά με το αν ζητήθηκε να μείνει σε θάλαμο απομονωμένη υπό τον φόβο κάποιας επίθεσης: «Από τις αρχές Μαρτίου έχουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και εφαρμόζουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο σε κάθε νεοεισαχθέντα, λόγω κορονοϊού. Η κάθε νέα κρατούμενη τοποθετείται μέσα σε συγκεκριμένο χώρο καραντίνας, 14 ημέρες, τη θερμομετρούν καθημερινά και εφόσον περάσει αυτό το διάστημα θα τοποθετηθεί κανονικά σε θάλαμο. Δεν μπήκε σε ειδικό χώρο επειδή κινδύνευε. Αυτές τις 14 μέρες προαυλίζεται μόνη της λόγω του κορονοϊού και δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλες κρατούμενες γιατί δεν έτυχε να έχουμε κάποια εισαγωγή».

Όσον αφορά τα επισκεπτήρια: «Δευτέρα και Παρασκευή έχει το δικαίωμα να την δουν συγγενείς μέχρι και 4ου βαθμού. Αν θέλει κάποιος φίλος της να τη δει, στέλνεται αίτηση στο συμβούλιο της φυλακής, το στέλνει στο υπουργείο και αυτό δίνει θετική ή αρνητική απάντηση. Καθημερινά μπορεί να δει μόνο τους συνηγόρους της».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ