Ψευτογιατρός: Τα χίλια πρόσωπα, τα χειρουργεία, το Βατικανό και οι βασιλιάδες


Σοκ προκαλούν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος συνελήφθη και βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο

Ο «γιατρός» που παρουσιαζόταν με το όνομα «Νίκος Κοντός» θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροήν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές -που είχαν βάλει στο στόχαστρο τον «γιατρό» από τον Νοέμβριο του 2019- η δράση του χρονολογείται από το 2016, το πελατολόγιό του ήταν τεράστιο, με τον ίδιο να μη διστάζει να προτείνει τις πρωτοποριακές του «θεραπείες» ακόμη και σε υψηλόβαθμους δικαστές, ενώ φαίνεται πως δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα για να επεκτείνει την εγκληματική του δράση.

Εμπαινε κανονικά στα χειρουργεία των ασθενών του επιβλέποντας τους γιατρούς, ενώ ισχυριζόταν πως οι διασυνδέσεις του φτάνουν μέχρι… τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, αποσπώντας έτσι τεράστια χρηματικά ποσά από τα ανυποψίαστα θύματά του!

Ο «Νίκος Κοντός» εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός με εξειδικευμένες σπουδές στην Ελβετία, προτείνοντας μία σειρά από νέες, πρωτοποριακές φαρμακευτικές αγωγές, που βασίζονταν σε βότανα και ιδιαίτερα στην ινδική κάνναβη. Η προμήθεια των βοτάνων γινόταν από ένα συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο και η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια πέντε μηνών.

«Παραμύθια»

Ο ίδιος φέρεται να ανέπτυσσε ιδιαίτερη σχέση με τους ασθενείς του, χρησιμοποιώντας διάφορες «μεθόδους πειθούς» στις οποίες περιλαμβανόταν ακόμη και η Εκκλησία και… το Βατικανό, ενώ στη ρητορική του ενέτασσε και άλλες «χάρες» προς τους ασθενείς, πέραν της δήθεν θεραπείας, τάζοντας ακόμη και… μεταθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο, θύματα της απάτης του δεν είχαν πέσει μόνο οι ασθενείς, αλλά και πολλοί γιατροί και υπεύθυνοι ιδιωτικών κλινικών, με τους οποίους συνεργαζόταν, παριστάνοντας τον εξειδικευμένο νευροογκολόγο. Ετσι, κατάφερνε να εισάγει στις κλινικές τους ασθενείς του, όπου νοσηλεύονταν και έκαναν μάλιστα και ιατρικές εξετάσεις. Ωστόσο, ο ίδιος απέρριπτε τις γνωματεύσεις και τις φαρμακευτικές αγωγές που πρότειναν οι γιατροί, δίνοντας στους ασθενείς δικά του φάρμακα – συνήθως σε ενέσιμη μορφή – παρουσιάζοντάς τα ως εξειδικευμένα φάρμακα από την Ελβετία.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα των διωκτικών αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει προκύψει κάποια σχέση εξαρτημένης εργασίας με κάποια από τις ιδιωτικές κλινικές ή ιατρεία και οι εξετάσεις γίνονταν με τη μεσολάβηση συγκεκριμένων ιατρών. Υπενθυμίζεται πως στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών βρίσκονται δύο γιατροί, για τους οποίους εξετάζεται αν ήταν συνεργοί των εγκληματικών ενεργειών που κατηγορείται ο 47χρονος ή εάν ήταν επίσης θύματά του, όπως φαίνεται πως συνέβη με τα περισσότερα στελέχη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Θράσος
Το μέγεθος της απάτης και το θράσος του κατηγορουμένου φέρεται να ήταν τόσο μεγάλο, που δεν δίσταζε να οργανώσει τον συντονισμό των χειρουργικών επεμβάσεων των ασθενών του! Ο ίδιος δεν συμμετείχε στις επεμβάσεις, ωστόσο ήταν αυτός που χάρασσε την «ιατρική στρατηγική» στους δήθεν συναδέλφους του, ενώ παράλληλα ήταν παρών κατά την εισαγωγή και κατά το εξιτήριο των ασθενών, αλλά και κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών.

Ο «γιατρός» φέρεται να χρησιμοποιούσε μάλιστα μία σειρά από διαφορετικά «προσωπεία» για να πείσει τα θύματά του να τον εμπιστευθούν. Παρίστανε τον γιατρό της πολεμικής αεροπορίας, σε κάποιους συστηνόταν ως στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, άλλες φορές εμφανιζόταν να έχει στενές επαφές με δικαστές και υψηλόβαθμους αστυνομικούς και άλλες ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή. Στο «κόλπο» φέρεται να ήταν και η σύζυγός του, που εμφανιζόταν άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή.

Στις «επαφές» που επικαλούνταν πως είχε περιλαμβάνονταν οι μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου στο Αγιον Ορος, αλλά και στελέχη της Καθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό. Ακόμη και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας ήταν γνωστός του, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ενώ φέρεται στην πραγματικότητα να είχε επαφές με εταιρία από την αραβική χώρα, αναλαμβάνοντας ρόλο… μεσίτη μεταξύ πολιτών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιλαμβάνονται διάφορες προσπάθειες προσέγγισης που έκανε: αυτές περιλαμβάνουν ακόμη και πρόεδρο Εφετών, όπου πρόσφερε δήθεν ιατρικές υπηρεσίες, αλλά και οικογένεια στη Λάρισα το 2017 όπου υποσχόταν μεταθέσεις.

Το λάθος που τον πρόδωσε
Η αρχή του τέλους για τον δήθεν γιατρό ήρθε όταν αναζήτησε συνεργασία με γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να χειρουργηθούν ασθενείς του. Συστήθηκε ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία και ανιψιός γνωστού εφοπλιστή, με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο υπεύθυνος της κλινικής μάλιστα του πρότεινε να ενταχθεί στο ιατρικό δυναμικό της και ο ίδιος αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το Δημόσιο και την Εφορία και γι’ αυτό δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Η κλινική έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου, σε μία από αυτές ωστόσο φέρεται πως ζητήθηκε από τον δήθεν γιατρό να μπει στο χειρουργείο. Οι γιατροί τότε διαπίστωσαν πως ο «Ν. Κοντός» δεν γνώριζε πώς να αποστειρώσει τα χέρια του, ενημερώνοντας τον υπεύθυνο της κλινικής, ο οποίος ήδη κρατούσε επιφυλάξεις για την ταυτότητα του 47χρονου. Ετσι ενημερώθηκαν οι αρχές, που πλέον έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν συνολικά τη δράση του εν λόγω κατηγορουμένου.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση του ψευτογιατρού που συνελήφθη, καθώς ευθύνεται για τον θάνατο δύο ανηλίκων και ενός ηλικιωμένου άνδρα.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία για τη δράση του «Νίκου Κοντού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου σχετικά με τη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού, φερόμενου ως γιατρού, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, παρακαλούμε οποιοσδήποτε πολίτης έχει να καταθέσει στοιχεία σχετιζόμενα με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111».

Σοκάρουν οι καταγγελίες των θυμάτων

Τουλάχιστον από το 2016 ο 47χρονος εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ιατρός από την Ελβετία που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα απο βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης.

Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια 5 μηνών και τα βότανα τα προμηθευόταν απο συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

«Το όνομα που μας συστήθηκε ήταν Νικόλαος Κοντός. Μαθαίναμε ξέρω εγώ ότι είναι και πιλότος, μαθαίναμε και ότι οι φίλοι που τον ψάξαμε δεν τον ήξεραν ως πιλότο. Αυτός έλεγε ότι με την Ελβετία συνεργαζόταν με ένα κέντρο και από εκεί του έστελναν τα σκευάσματα. Δύο άτομα ήμασταν και δώσαμε 700. Πέταγε μία τιμή και όπου έπιανε» αναφέρει μεταξύ άλλων στο Mega γυναίκα που έπεσε θύμα του.

Όπως σημειώνει η ίδια, υπάρχει μάλιστα περίπτωση καρκινοπαθούς η οποία φέρεται να διέκοψε τη φαρμακευτική της θεραπεία παρασυρόμενη από τις υποσχέσεις του 47χρονου ότι τα βότανα θα την κάνουν καλά.

Δεν είναι μόνο αυτή η καταγγελία που ρίχνει «φως» στο πώς ο 47χρονος χειριζόταν τα θύματά του.

Τι λέει μητέρα 16χρονου ασθενούς

Στο Mega μίλησε η μητέρα ενός 16χρονου σήμερα αγοριού, το οποίο αντιμετώπιζε μία σοβαρότατη ασθένεια. Το γεγονός ότι στράφηκαν στα σκευάσματα από βότανα του γιατρού – μαϊμού είναι η αιτία, όπως αναφέρει, το παιδί της αυτή τη στιγμή να μην μπορεί να περπατήσει.

«Το έπαιζε εκτός από βοτανολόγος και φανατικός χριστιανός. Αυτή η πορεία του να κοπεί η κορτιζόνη έγινε μέσα σε περίπου 20 ημέρες και το παιδί μου κατέρρευσε» αναφέρει μεταξύ άλλων η μητέρα του 16χρονου αγοριού.

Ηχητικό ντοκουμέντο: Προτρέπει καρκινοπαθή να «κόψει» τα φάρμακα

Σύμφωνα με ασθενή που έπεσε θύμα της απάτης, ακούγεται ο 47χρονος γιατρός – «μαϊμού», ο οποίος γνώριζε ότι ηχογραφείται, την ώρα που προτρέπει μια καρκινοπαθή να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή της και να ακολουθήσει τη δική του με βότανα.

«Η κλινική σου εικόνα και όλα αυτά που έχεις περάσει και όλα αυτά που έχεις, δεν δικαιολογούν την κατάσταση που βρίσκεσαι σήμερα. Κάποιος ο οποίος είναι καρκινοπαθής και έχει πάρει τα φάρμακα που έχεις πάρει και συνεχίζεις να τα παίρνεις. Πρέπει αυτά τα φάρμακα που παίρνεις να σου κάνουν κακό. Γιατί πατάνε φρένο στη θεραπεία. Από εδώ και πέρα θα αρχίσουμε να τα μειώνουμε. Θα ξεκινήσεις να παίρνεις τη μισή δοσολογία. Δηλαδή κάθε μέρα την ώρα που έπαιρνες το χάπι σου, θα το σπας και θα παίρνεις το μισό, θα μειώσουμε τη δόση σου. ΟΚ; Για να αφήσουμε τον οργανισμό σου να ανέβει», ακούγεται να λέει ο 47χρονος.

Ο άνδρας στο τηλέφωνο επιχειρεί να πείσει για τις γνώσεις του το ανυποψίαστο θύμα του και μπαίνει στη διαδικασία να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξαλείψει τον καρκίνο: «Ο καρκίνος είναι αναερόβιος. Όταν του δώσουμε εμείς οξυγόνο, τέλος πέθανε. Για αυτό τον λόγο, εάν καταφέρεις και του δώσεις πάλι οξυγόνο και νερό και πάει στο 71% δεν είναι καρκινικό. Αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος bye-bye».

Ο 47χρονος σύμφωνα με την καταγγελία υποδεχόταν ασθενείς στο ιατρείο ενός αγγειολόγου που σήμερα κατηγορείται ως συνεργός του και από εκεί συστηνόταν ως εξειδικευμένος ογκολόγος.

«Εγώ είμαι φυσικοπαθητικός ογκολόγος. Η φυσικοπαθητική είναι συμβατική ιατρική συν άλλα έξι χρόνια βοτανολογία. Και προσπαθούμε να μην δίνουμε φάρμακα», ακούγεται να λέει στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Παράλληλα στο προφίλ που διέθετε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες παρουσιαζόταν με ιατρικές γενικότητες διατυπωμένες έτσι που να εντυπωσιάζουν τους αδαείς.

Η προτροπή του προς τους ασθενείς του, όπως λένε οι ίδιοι, σταθερή: Διακόψτε την αγωγή και όλα θα λυθούν με σταγόνες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ