Κρήτη: Θετικός στο 2ο τεστ ο Σουηδός – Αρνητικό τα τεστ στο περιβάλλον του

Θετικός ο Σουηδός στο δεύτερο τεστ – Σε καλή κατάσταση στη μονάδα Covid του Νοσοκομείου Χανίων

Βγήκαν τα αποτελέσματα του δεύτερου επαναληπτικού τεστ, που υπεβλήθη ο 21χρονος Σουηδός, τα οποία έδειξαν ότι είναι και πάλι θετικός στον κορονοϊό.

Πρόκειται για το 19ο κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη και υπενθυμίζεται, όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ το neakriti.gr, πως η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Ο 21χρονος παρόλο που είναι θετικός και στο δεύτερο τεστ, παραμένει στη Μονάδα Covid του Νοσοκομείου Χανίων, απύρετος και σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του neakriti.gr.

Αρνητικά τεστ

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ιχνηλάτησης και των επτά ατόμων από το στενό περιβάλλον του 21χρονου Σουηδού και όλα ήταν αρνητικά.

Τόσο οι εξετάσεις όσο και η κλινική εικόνα του Σουηδού, που εργάζεται στα Χανιά εξακολουθούν να είναι καλές και συνηγορούν στο ότι φέρει «χαμηλό ιικό φορτίο» στον οργανισμό του, κατάλοιπο της νόσου, που πέρασε.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στα Χανιά, καθώς ο 21χρονος από την Σουηδία προσήλθε στο Νοσοκομείο της πόλης με συμπτώματα κορονοϊού και μετά από το πρώτο δείγμα που ελήφθη ήταν θετικό, με τον άνδρα να έχει υπάρξει και στο παρελθόν θετικός σε τεστ που είχε υποβληθεί, τόσο στην πατρίδα του, όσο και στην Αθήνα.

Συνεδρίαση ΔΥΠΕ

Εντωμεταξύ, στη ΔΥΠΕ, συνεδρίασε για πρώτη φορά η Διεπιστημονική επιτροπή για την υποστήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας. Στόχος όλων των αρμοδίων είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Για τις επίμαχες δομές θα κατατεθούν προτάσεις από τα μέλη της Διεπιστημονικής επιτροπής, τα οποία βάζουν στο επίκεντρο πρωτόκολλα προστασίας για ωφελούμενους και εργαζόμενους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα κρούσμα στις δομές κοινωνικής φροντίδας σε επίπεδο Κρήτης. Αν όμως υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα, τότε θα σημάνει συναγερμός λόγω του υψηλού κινδύνου διασποράς του ιού.

Σκοπός της επιτροπής είναι η παροχή τεχνογνωσίας για την τήρηση μέτρων ατομικών προστασίας και υγιεινής για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Πηγή: neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here