Φιλάθλους στα γήπεδα ζητά η Super League, «ότι πουν οι επιστήμονες», απαντά ο Αυγενάκης

Θετικά αντιμετωπίζει η Πολιτεία την ενδεχόμενη παρουσία φιλάθλων στα ματς του πρωταθλήματος, δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Super League.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε ότι η Πολιτεία βλέπει με θετικό μάτι το αίτημα του συνεταιρισμού (το οποίο υποβλήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Superleague) περί διεξαγωγής των υπόλοιπων αγώνων του φετινού πρωταθλήματος με παρουσία ενός αριθμού φιλάθλων. Ωστόσο, τόνισε πως, προηγουμένως, επιβάλλεται η σύσταση συγκεκριμένου υγειονομικού πρωτοκόλλου που θα δεσμεύει όλες τις ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα είναι δυνατή, αρκεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, καθώς και με πιστή εφαρμογή από τις ΠΑΕ των πρωτοκόλλων που θα προκύψουν. Και πάντα με αμοιβαία εμπιστοσύνη και ανάληψη των ευθυνών που αναλογούν σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε από τον κ. Λυσάνδρου να αποσταλεί άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο από τη Superleague, το οποίο θα είναι δεσμευτικό για την κάθε ΠΑΕ μέλος της, καθότι, ως γηπεδούχος, θα έχει την ευθύνη πλήρους τήρησής του, εφόσον, φυσικά, εγκριθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές το αίτημα για παρουσία φιλάθλων.

Σχέδιο παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης διαβίβασε -και ήδη επεξεργάζονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ- μέσω του συντονιστή της, Γιώργου Μαυρωτά, τα 17 σημεία εφαρμογής του σχεδίου παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες, που είχαν αποσταλεί σε προγενέστερο χρόνο.

Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των Υγειονομικών Επιτροπών (Υπουργείου Υγείας και ΓΓΑ) με τους εκπροσώπους της Super League.

Σε κάθε περίπτωση, το «πράσινο φως» για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα θα πρέπει να δοθεί από τους επιστήμονες.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here