Τρεις συλλήψεις απατεώνων που έταζαν… δάνεια – Εφοριακός υπάλληλος ο ένας

Η συστηματική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων τριών ατόμων, που ενέχονται σε περιπτώσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 40, 48 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Ένωση ατόμων προς διάπραξη πλημμελημάτων και Απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2017 ενώθηκαν σε εγκληματική ομάδα με διακριτούς, αλληλένδετους και εναλλασσόμενους ρόλους, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, διαπράττοντας απάτες.

Με το πρόσχημα διεκπεραίωσης αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών σε φορείς που είναι αρμόδιοι για χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, υποτίθεται μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α., αλλά και εκμεταλλευόμενοι την πραγματική ιδιότητα του 48χρονου ως υπαλλήλου δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας, κατάφεραν να αποσπάσουν σε οκτώ (8) περιπτώσεις, χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις (24.500) ευρώ, ενώ επιδίωξαν να αποκομίσουν επιπλέον χρήματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα, ο 50χρονος, ενεργώντας μεμονωμένα και ανεξάρτητα, απέσπασε (20.000) ευρώ από παθόντα, υποσχόμενος διαμεσολάβηση σε εύρεση αγοραστή για εμπορική συμφωνία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ