Χαρίτσης: Απαιτείται αλλαγή πορείας της χώρας

Ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι απαιτείται αλλαγή πορείας της χώρας για να αποτραπεί ο νεοσυντηρητικός χειμώνας που μας οδηγεί η ΝΔ.

Μιλώντας στο Βήμα και τον Άρη Ραβανό, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι βασικές προτεραιότητες αυτής της αλλαγής πορείας πρέπει να είναι: «Η στήριξη του κόσμου της εργασίας, η προστασία του εισοδήματος των πολιτών και η ενίσχυση των επιχειρήσεων με ρευστότητα. Δεν λέμε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Αλλά δεν υπάρχουν και μόνο τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί ο κ. Μητσοτάκης.»

O κ. Χαρίτσης είπε ακόμα ότι: «Είχε εξαντλήσει την θετική παρακαταθήκη των 12 συνεχόμενων τριμήνων ανάπτυξης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη του 2019, πολύ πριν την πανδημία του κορονοϊού. Η ύφεση δεν είναι μπροστά μας. Βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση. Και αυτό δεν το λέει ο ‘υπερβολικός’ ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία είχαμε μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, το τελευταίο του 2019 και το πρώτο του 2020.»

Όσον αφορά στο προτεινόμενο από την Κομισιόν πακέτο στήριξης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτηρίζει ως μια «χρήσιμη υπόμνηση της επιστροφής της πολιτικής μια εναλλακτική στον αδιέξοδο, όπως αποδεικνύεται, δρόμο της λιτότητας και του χάσματος μεταξύ βορρά και νότου», αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει το πακέτο στήριξης ως λεφτόδεντρο για κάθε λογής ημέτερους, όπως κάνει συστηματικά, τότε σύντομα και θα αποδειχθεί ανεπαρκές και θα μας οδηγήσει σε νέου τύπου μνημόνια».

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, επισήμανε: «Η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει τις τράπεζες να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και «να νομοθετήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το ιδιωτικό χρέος, όπως αυτό που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα προβλέπει την προστασία της κύριας κατοικίας αλλά και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το σύνολο των δανειοληπτών”.

Ο κ. Χαρίτσης είπε ακόμα ότι: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβόμαστε τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις αντιλαμβανόμαστε ως όρους για το γόνιμο διάλογο. Θα μετατρέψουμε την απλή αναλογική, αυτό το σημαντικό εργαλείο διαμόρφωσης προγραμματικού διαλόγου και συνεργασίας σε απτή δύναμη αποτροπής του νεοσυντηρητικού χειμώνα στον οποίο μας οδηγεί η Νέα Δημοκρατία; Η απάντηση όλων σε αυτό το ερώτημα είναι αυτή που θα καθορίσει και το μέλλον της χώρας.»

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ