Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Φροντιστήριο διαφημίζει την… εξ αποστάσεως διεκπεραίωση εργασιών για τους φοιτητές

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργος Σταμέλος προέβη σε καταγγελία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του alfavita αναφορικά με φροντιστηριακή μονάδα που αναλαμβάνει για τους φοιτητές την διεκπεραίωση των εργασιών τους και μάλιστα την διαφημίζει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπαιδευτικός όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ στην ιστοσελίδα του: Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ τοποθετείται μέσα σε αυτές τις εξελίξεις και όπως πάντα είναι εδώ για να παρέχει βοήθεια στους φοιτητές που την έχουν ανάγκη. Μπορούμε να αναλάβουμε τη διεκπεραίωση των γραπτών online εξετάσεων σας. Το μονο που εχετε να κάνετε είναι να επικοινωνησετε μαζι μας και να συμπληρώσετε τη φόρμα με τις πληροφορίες που γνωρίζετε σχετικά με τις εξετάσεις. Μας ενημερώνετε με τη μέρα και τις ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις και μας αποστέλλετε και την ύλη του μαθήματος. Στη συνέχεια, εμείς αναλαμβάνουμε να παρέχουμε τον αρμόδιο εκπονητή, γνώστη του αντικειμένου που θα αναλάβει να γράψει για εσάς την εξέταση και να σας την αποστείλει. Την ώρα που θα ξεκινήσει η εξέταση θα μας αποστείλετε τις ερωτήσεις και μετά εμείς θα σας αποστείλουμε τις απαντήσεις μέσα στο χρονικό περιθώριο που πρέπει.”

Αυτή είναι η είναι η πρώτη φορά που διαφημίζεται δημοσίως με τόση ευθύτητα και χωρίς ανησυχία, η περίπτωση της διεκπεραίωσης εξ αποστάσεως πανεπιστημιακών εξετάσεων από φροντιστήριο, ακόμη και αν δυστυχώς αποτελεί συχνό φαινόμενο στη τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Παιδείας μετά την κατεγγελία που δημοσιεύθηκε στο alfavita ενώ το φροντιστήριο έσπευσε να αποσύρει την ανάρτηση. Η πράξη αυτή του φροντιστηρίου είναι σαφώς παράνομη καθώς το φροντιστήριο προωθεί και προβάλλει παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους φοιτητές των πανεπιστημίων, που αφορούν στην επίλυση των θεμάτων που τίθενται προς τους φοιτητές κατά τη διάρκεια της εξέτασης μαθημάτων με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων, επιδιώκοντας να παραβιάσει με αυτόν τον τρόπο το αδιάβλητο των εξετάσεων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών των Α.Ε.Ι.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here