Τι απαντά η Τουλουπάκη στις καταγγελίες του Σάμπι Μιωνή


«Αυθαίρετοι συνειρμοί» είναι κατά την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή σχετικά με τις δικαστικές ενέργειες σε βάρος του.

H προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, θέλησε να δώσει απαντήσεις στις «άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της. «Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η απάντηση της Ελένης Τουλουπάκη:

«Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή ,ο όποιος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιάνι το Μάρτιο του 2016, κατ οίκον έρευνα κλπ) διενεργήθηκαν κατ εντολή και εποπτεία του κ. Π. Αθανασίου ως προϊστάμενου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος. Η δικογραφία την οποία αναφέρει ότι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου κκ Καλούδης και Ντζούρας δήθεν με δίκη μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανένα συνειρμό ο καταγγέλων. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ότι επέβαλε το καθήκον και η συνείδηση μας.

Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νομίμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!».

Πολιτική «θύελλα»

Σήμερα ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Προανακριτική Επιτροπή λόγω κατάθεσης υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του Νίκου Παππά.

Το ηχητικό κατέθεσε ο κ. Μιωνής ο οποίος δήλωσε ότι το ηχογράφησε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς φέρεται να λέει ότι: «[Ο Παπαγγελόπουλος] Έχει τη δική του και αυτό το σημείο το δικό σου… μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού [εννοεί της τότε κυβέρνησης]. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής… Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά».

Δείτε ΕΔΩ την συνομιλία Μιωνή – Παππά που προκάλεσε πολιτική «θύελλα».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ