Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Άλλοι 425 νέοι θάνατοι – Πάνω από 120.000 οι νεκροί


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με επιπλέον 425 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες ως το βράδυ της Δευτέρας, οι ΗΠΑ θρηνούν πλέον πάνω από 120.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν πλέον ξεπεράσει τα 2,31 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 640.000 ανθρώπων που έχουν θεραπευθεί.

Αυτός είναι ο βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, σε απόλυτα μεγέθη.

Την προηγουμένη, είχε καταγραφεί ημερήσιος απολογισμός 305 θανάτων, ο χαμηλότερος εδώ και μήνες, όμως οι αριθμοί τείνουν να μειώνονται μηχανικά τα Σαββατοκύριακα.

Διάφορες αμερικανικές πολιτείες έχουν πλέον άρει τα μέτρα περιορισμού και η Νέα Υόρκη — η πόλη που έχει υποστεί μακράν το χειρότερο χτύπημα — έκανε άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή χθες Δευτέρα, επιτρέποντας να ανοίξουν για το κοινό εμπορικά καταστήματα που ως τώρα δεν θεωρείτο απολύτως απαραίτητο να λειτουργούν.

Όμως σε πολλές πολιτείες του αμερικανικού Νότου και της Δύσης, καταγράφεται ταχύτατη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη Φλόριντα, ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 κρουσμάτων, εκ των οποίων σχεδόν 3.000 επιβεβαιώθηκαν μόνο χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Η καμπύλη του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός παραμένει προς το παρόν σταθερή στην πολιτεία, με 12 χθες Δευτέρα και 3.170 συνολικά.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να ξεπεράσει το όριο των 150.000 νεκρών, εκτίμησε χθες Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως «2 ως 4 εκατομμύρια ζωές» θα είχαν χαθεί αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Η εκτίμηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου για τον απολογισμό της πανδημίας είναι κατά πολύ χαμηλότερη από αυτή των περισσότερων ειδικών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ