Αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από τον Παππά σχετικά με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι


Τις αποστάσεις του τήρησε σήμερα (23/06) ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από τον Νίκο Παππά και τα σενάρια γύρω από το ηχητικό ντοκουμέντο σχετικά με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, σε μια εμφανή προσπάθεια να εξαιρέσει τον εαυτό του από τη στοχοποίηση της συζύγου του πρωθυπουργού από τον κ. Παππά, ο οποίος φέρεται να ζητά από τον Μιωνή να πείσει τον Σταύρο Παπασταύρου να δώσει ψεύτικα στοιχεία για την κυρία Γκραμπόφσκι, ανέφερε πως στο ηχητικό ντοκουμέντο από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο ίδιος είπε κάτι για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

«Και αν ακόμη αυτά που λέγονται για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι σωστά, λέγεται πουθενά ότι εγώ ζήτησα κάτι για τη Μαρέβα; Πουθενά στο ηχητικό. Κι όμως έπαιξαν χθες τα ΜΜΕ ότι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησαν την κυρία Γκραμπόφσκι. Πουθενά δεν βγαίνει ότι εγώ είπα κάτι για τη Μαρέβα».

Διαγραφή του Νίκου Παππά από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση

Την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με την συνομιλία του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Η δήλωση του κ. Πέτσα είναι η ακόλουθη: «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά.

Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη;

Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Παπαγγελόπουλος: Υπάρχει και δεύτερη κασέτα – Οι συνομιλίες Μιωνή-Παππά

Σε ύπαρξη και δεύτερης κασέτας με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο φέρεται να αναφέρθηκε στη σημερινή του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ένα μόλις 24ωρο μετά το σάλο που προκάλεσε το ηχητικό ντοκουμέντο με συνομιλία Σάμπυ Μιωνή- Νίκου Παππά κι ενώ χθες φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλά για δεύτερη κασέτα και παραδέχεται ότι ζήτησε από τον ελληνοισραηλινό επιχειρηματία χρήματα για τα «έξοδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως ο Σάμπυ Μιωνή έχει ηχογραφήσει και τον ίδιο, αλλά δεν τολμά να τη δώσει στη δημοσιότητα.

«Οι πρώτες διαρροές πάντως έλεγαν για κασέτα που έχει και μένα μαγνητοφωνήσει. Άρα έχει ο Μιωνής και εμένα μαγνητοφωνήσει. Αλλά αυτή την κασέτα δεν την βγάζει. Γιατί εγώ το μόνο που είχα πει ήταν “για τα έξοδα”» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πηγές από την Επιτροπή αναφέρουν ότι διάβασε από τα πρακτικά απόσπασμα της κατάθεσης του Νίκου Παππά στις 5 Μαρτίου 2020 κι ειδικότερα τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις του Θανάση Πλεύρη, που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν πως γνώριζε την ύπαρξη κασετών.

Φέρεται μάλιστα, να ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα γιατί αποδεικνύουν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε μάλιστα, την αυτο-εξαίρεση του Θανάση Πλεύρη από την Επιτροπή.

«Ναι, έχω δίκη μου ατζέντα. Να πολεμώ τους κλέφτες, τους ψεύτες και τους διεφθαρμένους» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Συνομιλία Μιωνή-Παππά: Πολιτικός σεισμός από τις αποκαλύψεις

Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε την καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου στις 21 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο Νίκος Παππάς τού είχε πει στη συνομιλία που είχαν το 2016, ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά», και μάλιστα «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

«Έχει τη δική του και αυτό το σημείο το δικό σου… μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής… Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, πολλά λεφτά», ακούγεται να λέει ο Νίκος Παππάς.

Στη συνομιλία τους, οι δύο άντρες αναφέρθηκαν και στη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μιωνής, ο κ. Παππάς του ζήτησε «να βγει να μιλήσει» ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου για την κυρία Γκραμπόφσκι.

Δείτε ΕΔΩ την απομαγνητοφώνηση

Στον εισαγγελέα το ηχητικό

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η ΝΔ πρότεινε να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Η ΝΔ πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο τότε υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.

«Ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά. Ακούσαμε για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει ο υπουργός την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν. Ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», σχολίασε ο Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές;

Μετά από όσα ακούσαμε στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι΄αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα».

Πέτσας: Κάποιοι ενδιαφέρονταν να συγκροτήσουν παρακράτος

Για το επίμαχο ντοκουμέντο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Δευτέρα.

«Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και ότι “κάποιοι φέρεται να βγάζουν πολλά λεφτά”», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος ανέφερε:

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή (σ.σ. του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή):

1ον. Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ο κ. Παππάς ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα «πολλά λεφτά».

2ον. Επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για… «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις». Κορυφαίοι Υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης!

3ον. Ο κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε Aρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε επίσης ότι: «Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους. Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης».

«Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους “αρμούς της εξουσίας”, όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Και ο κ. Παππάς, πρώην Υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει», κατέληξε το σχόλιο του Στέλιου Πέτσα.

Έγγραφο «φωτιά» του ΣΥΡΙΖΑ

«Φωτιά» στην Προανακριτική Επιτροπή εκτός από τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου έβαλε και έγγραφο που έφθασε στα χέρια των μελών της, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει θέμα χρηματισμού του Σταύρου Παπασταύρου και όχι μόνον. Στο έγγραφο γίνεται αναφορά και στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας πρότεινε να αποσταλεί επείγον έγγραφο στην Εισαγγελία Διαφθοράς. «Να ερωτηθεί η Εισαγγελία ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς; Σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται; Ποιοι είναι οι ευνοημένοι, με λίγα λόγια: ποιοι τα πήραν;», ανέφερε.

«Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατ. σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ, μέσω στενού του συνεργάτη – ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή – η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία. Η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή. Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ: Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας», σχολίαζαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το έγγραφο αφορά σε κατάθεση της Άρτεμις Νιάρου, στελέχους της Diligence, ενώπιον του Επίκουρου Οικονομικού Εισαγγελέα, στις 15/10/2015. Η Diligence είναι ιδιωτική εταιρεία με έδρα τη Γενεύη, η οποία διερευνά οικονομικά εγκλήματα, υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος. Μετά από καταγγελία πελάτη της εταιρείας, τα στοιχεία του οποίου δεν κατέθεσε στον εισαγγελέα, η κ. Νιάρου αναφέρθηκε στην έρευνα της Diligence για τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της, «ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι θα ενδιαφερόσαστε είναι γιατί στις έρευνές μας, ο κ. Παπασταύρου λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του μεγαλοεπιχειρηματία, Μπένι Στάινμετζ, ο οποίος ασχολείται με εμπόριο διαμαντιών, αγοραπωλησίες ακινήτων και μαζί με άλλα έχει ένα εργοστάσιο ΝΙΚΕΛ στα Σκόπια». Προσθέτει ακόμη, ότι όλα τα μέταλλα αυτού του εργοστασίου, καθώς, επίσης, και από ένα άλλο ορυχείο που έχει στο Κόσοβο, περνάνε από την Θεσσαλονίκη και αυτό καθιστά την Ελλάδα ως ένα σημαντικό σταυροδρόμι».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «ο Παπασταύρου πιστεύεται ότι έχει άμεση σχέση με την Global Opportunities Limited, η οποία σαν τελικό στόχο φαίνεται να έχει το κλείσιμο του ορυχείου στα Σκόπια προκειμένου να πέσει η τιμή της μετοχής και να αγοραστεί σε πολύ χαμηλή τιμή. Σκοπός μας είναι να δημοσιοποιηθεί ο ρόλος του Παπασταύρου και των άλλων προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση του ορυχείου των Σκοπίων και να μην δραστηριοποιηθεί το συγκεκριμένο άτομο ξανά σε τέτοιου είδους παράνομες πράξεις όπως αυτήν που θα χάσουν την δουλειά τους 2.000 εργαζόμενοι στο ορυχείο για να ξεπουληθεί στον Μπένι Στάινμετζ».

Παπαγγελόπουλος για Μιωνή: Θέλει να σώσει Σαμαρά και Ράικου

Νέα προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τα έγγραφα που έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα στην Επιτροπή ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Ο Μιωνής προέβη σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο», αυτό σχολίασε νωρίτερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι η σημερινή κίνηση του κ. Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου.

«Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε: «Ο Μιωνή, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του», ανέφερε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Παππάς: Να μιλήσουν οι κύριοι Σαμαράς και Παπασταύρου

Με δεύτερη παρέμβαση σε λίγες ώρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς παίρνει θέση για το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

«Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά», κατήγγειλε νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε τον επιχειρηματία για επιλεκτική απομαγνητοφώνηση της παρανόμως καταγεγραμμένης ιδιωτικής τους συνομιλίας, με βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου.

Ο Νίκος Παππάς είπε ακόμη ότι «οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν λόγω συνάντηση ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όχι, βέβαια».

Η πλήρης δήλωση του Νίκου Παππά:

«Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

– Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

– Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά.

Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου.

Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.

Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε.

Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει.

Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

  • Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.
  • Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.
  • Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
  • Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».
  • Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;

Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου.

Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους.

Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης».

Τι απαντά η Τουλουπάκη στις καταγγελίες Μιωνή

«Αυθαίρετοι συνειρμοί» είναι κατά την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σχετικά με τις δικαστικές ενέργειες σε βάρος του.

H προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, θέλησε να δώσει απαντήσεις στις «άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της. «Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η απάντηση της Ελένης Τουλουπάκη:

«Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή ,ο όποιος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιάνι το Μάρτιο του 2016, κατ οίκον έρευνα κλπ) διενεργήθηκαν κατ εντολή και εποπτεία του κ. Π. Αθανασίου ως προϊστάμενου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος. Η δικογραφία την οποία αναφέρει ότι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου κκ Καλούδης και Ντζούρας δήθεν με δίκη μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανένα συνειρμό ο καταγγέλων. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ότι επέβαλε το καθήκον και η συνείδηση μας.

Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νομίμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!».

Κύκλοι ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει παραδικαστικό και έκανε δουλειές

Για δουλειές με… πολλά λεφτά και εν γνώσει του κεντρικού μαγαζιού, κάνουν λόγο πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

«Μετά την σημερινή αποκάλυψη καθίσταται πλέον σαφές με μάρτυρα μάλιστα τον Νίκο Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει ένα παραδικαστικό σύστημα για να κάνει “δουλειές”», αναφέρουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή.

Όπως τονίζουν, «ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε την δική του δουλειά: εξυπηρετούσε το ΣΥΡΙΖΑ και έβγαιναν “πολλά λεφτά” με την πλήρη ανοχή και γνώση του “κεντρικού μαγαζιού”, όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Παππάς, του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις συνομιλίες αποδεικνύεται:

• Ύπαρξη παραδικαστικού και οικονομικές δοσοληψίες – «Λεφτά, πολλά Λεφτά»

• Διακίνηση ανοικτών ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία

• Χειραγώγηση εισαγγελέων, τους οποίους ο Παπαγγελόπουλος μπορούσε να τους καλεί για εντολές, όποτε ήθελε

• Προτροπή του κ. Παππά να «δώσει» ο Σταύρος Παπασταύρου, χωρίς όμως κανένα στοιχείο και με προφανή πολιτική στόχευση, την Κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να παύσουν να τον κυνηγούν.

• Ο κ. Παππάς σε σχέση με την κατάθεση του στην επιτροπή της Βουλής ψευδόρκησε. Να θυμίσουμε ότι στις 5.2.2020 ο κ. Παππάς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήξερε τίποτα για «μαγαζί Παπαγγελόπουλου» και δεν είχε μιλήσει ποτέ για την Κα Γκραμπόφσκι.

Σε όλες αυτές τις παραδικαστικές μεθοδεύσεις ακούσαμε κι αυτό:

Ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την… κα. Τουλουπάκη για δήθεν συγκάλυψη υπέρ του… κ. Σαμαρά!

Για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από 4 δικαστικούς από το 2015 έως το 2019! Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών.

Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν “νέο στοιχείο”. Οι γελοίοι σκευωροί έφθασαν από τα “νομίζω, άκουσα, εκτιμώ, εικάζω, έχω ακούσει” των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Νοβάρτις, στο σημερινό κατάντημα να επικαλούνται – έναν ακόμα εθελοντικώς προσερχόμενο – δήθεν μαρτυρά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι “πιστεύεται πως” (“it is believed”) ο κ. Παπασταύρου ΘΑ χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος (Ιανουάριο 2015). Και θα το έκανε αυτό επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όταν θα έκανε μια δουλειά σε ορυχείο στα … Σκόπια”!

Όλα αυτά περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε!

Πραγματικό παραλήρημα, με την ίδια μέθοδο και ίδιους πρωταγωνιστές, σε όλες τις υποθέσεις που έστησαν. επιστημονικής φαντασίας ως δήθεν στοιχείο.

Το ερώτημα αφορά τον κ. Τσίπρα. Αποδέχεται την ρήση Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαγαζί στο οποίο βάζει την ατζέντα ο Παπαγγελόπουλος».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Tο πιο σύντομο ανέκδοτο: Η ΝΔ μιλά για παρακράτος»

«Τελικά ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση για να δίνει οδηγίες στους επιτελείς της ΝΔ να βγάζουν διαρροές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε σχέση με τις νέες καταγγελίες μίζας 2,6 εκ στον κο Σαμάρα, μέσω του κου Παπασταύρου», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και είναι σε απόγνωση όχι μόνο γιατί δεν πολυθέλει να υπερασπιστεί τον κ. Σαμάρα, αλλά γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τον αφήνει ούτε ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα να πραγματοποιήσει. Και παράλληλα τον αναγκάζει να υιοθετεί άθλιες παρακρατικές πρακτικές παράνομων καταγραφών και επιχειρήματα τόσο αστεία που ούτε ένα μικρό παιδί δε θα μπορούσαν να πείσουν», προσθέτουν και συνεχίζουν:

«Απαντούμε λοιπόν στη ΝΔ που από χθες μιλά για παρακράτος και εσχάτως και για δήθεν παραδικαστικό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Και πιο συγκεκριμένα:

Σε ότι αφορά την υπόθεση της εξάρθρωσης κυκλώματος διαφθοράς :

– Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του τότε Πρωθυπουργού η υπόθεση να πάει στη δικαιοσύνη και το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο.

– Η υπόθεση αυτή δεν έγινε τότε γνωστή μόνο στον Πρωθυπουργό, αλλά με εντολή του τελευταίου και στον τότε αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ που τον συνάντησε και τον ενημέρωσε.

– Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως από την αποσπασματική και προφανώς επιλεκτική διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών λείπουν αυτές που αφορούν σε πρώην βουλευτή. Γιατί άραγε ; Μηπως γιατί τελούσε και τέλει υπό τη προστασία αυτών που κάνουν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις και είχε τότε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ρίξει τη κυβέρνηση ;

– Σε ό,τι δε αφορά το δια ταύτα και το αν η τότε κυβέρνηση πήρε τα μέτρα της, δεν έχει κανείς παρά να δει την τύχη των φερόμενων ως εμπλεκομένων αξιωματικών της αστυνομίας.

Αυτό ήταν λοιπόν το παρακράτος;

Που έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο;

Που οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα επισήμως ενημέρωνε την τότε αντιπολίτευση;

Σε ότι δε αφορά την εξέλιξη της Προανακριτικής και τους ισχυρισμούς Μυωνή:

– Αφού αποδείχθηκαν έωλες οι κατηγορίες περί σκευωρίας στην υπόθεση Νοβαρτις,

– Αφού δε βρέθηκε ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξει κατηγορητήριο για τον κ. Παπαγγελόπουλο,

– Αφού αποκαλύφθηκε ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας του κου Παπαγγελόπουλου και πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, κα Ράικου, δεν είναι η πιο αξιόπιστος μάρτυρας, δεδομένου ότι ο σύζυγος της φέρεται να έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με 1,7 εκ ευρώ μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων σε φαρμακευτικές, μεταξύ των οποίων και της Νοβαρτις,

– Αφού τέλος προχθές διαβιβάστηκε στη δικογραφία της Νοβαρτις, κατάθεση μάρτυρα που εμπεριέχει το σχεδιάγραμμα της μίζας, που περιγράφει το περίπλοκο δίκτυο εταιριών και ανθρώπων που ήρθε στο προσκήνιο με την υπόθεση της ΠΑΝΓΑΙΑ, και έχει σε περίοπτη θέση τον κο Σαμάρα στον όποιον φέρεται να καταλήγουν 2,6 εκ ευρώ,

Η ΝΔ τελικά αποφάσισε να ρίξει τον αντιπερισπασμό του κου Μυωνή.

Μόνο που είναι άνθρακες ο θησαυρός. Όχι μόνο γιατί είναι παράνομο υλικό αλλά και γιατί είναι εμφανής και τραβηγμένη από τα μαλλιά η προσπάθεια διαστρέβλωσης των διαλόγων, με αποσιωπητικά και δήθεν ακατάληπτες λέξεις σε επίμαχα σημεία, με μόνο στόχο να στηθεί ένα ψεύτικο αφήγημα ή να βγει ένας τίτλος σε ένα δελτίο τύπου της ΝΔ.

Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται ο κος Μητσοτάκης από την ομηρεία Σαμάρα.

Κατανοούμε και την απαίτηση του τελευταίου να τον στηρίξει μέχρι τέλους, όπως συνηθίζει να λέει, στις τελευταίες αποκαλύψεις.

Η πολιτική ζωή του τόπου όμως δε μπορεί να οδηγείται στο βούρκο των μαφιόζικων ενεργειών. Ούτε στις μεθόδους της κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος.

Υ.Γ. Ακόμη περιμένουμε τη λίστα με τα 20 εκ ευρώ σε ΜΜΕ της επιλογής του Μαξίμου χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο εργαζομένων και χωρίς ίχνος διαφάνειας. Θα απαντήσει ποτέ ο κος Μητσοτάκης ή θα κάνει αντιπερισπασμούς μέχρι να αφαιρέσουν τα ανύπαρκτα σάιτ φίλων και κουμπάρων τους, στα οποία έχουν ήδη εδώ και μήνες στείλει εντολές διαφήμισης, μήπως και εξαφανίσουν τις ευθύνες του κ. Πέτσα;».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ