Κορονοϊός – Συναγερμός στη Γερμανία: «Η χώρα κινδυνεύει» – Lockdown και πάλι


Οι προειδοποιήσεις των ειδικών για την κατάσταση στη Γερμανία είναι δραματικές – Ανεβαίνει ο δείκτης R0

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα (23/06) για πρώτη φορά την επανεπιβολή τοπικού lockdown στο Γκούντερσλος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε σφαγείο της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου Αρμιν Λάσετ ανακοίνωσε ότι το τοπικό lockdown θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η περιοχή του Γκούντερσλος έχει πληθυσμό 360.000 κατοίκους.

Η Γερμανία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού, προειδοποίησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch Λόταρ Βίλερ δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος ότι μπορεί να προληφθεί.

Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί για την επιβράδυνση της μετάδοσης του κορονοϊού πρέπει να αρθούν, προειδοποίησε επίσης ο Λόταρ Βίλερ, ένας από τους επιφανέστερους επιδημιολόγους της Γερμανίας και πρόσθεσε ότι ο καλός εξαερισμός είναι σημαντικός παράγοντας για την μείωση του κινδύνου διασποράς των ιού μέσω των σταγονιδίων.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας Covid-19 (R 0) στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοπικά ξεσπάσματα.

Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η επιδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας Covid-19 (R0) στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοπικά ξεσπάσματα.

Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η επιδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ