Πέτσας σε Τσίπρα: Διέγραψε τον Παππά ή ανέλαβε την ευθύνη του παρακράτους


«Ο κ. Τσίπρας, αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός σχετικά με το ηχητικό Μιωνή – Παππά.

Ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει αυταπάτες και τόνισε πως έχει μπροστά του «μόνο δύο επιλογές».

«Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους», εξήγησε και τόνισε πως «περιμένουν την απάντησή του».

«Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η τοποθέτηση Τσίπρα

Από το Μεσολόγγι όπου περιοδεύει, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση για το ζήτημα του ηχητικού Μιωνή-Παππά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να στρέψει την ατζέντα «από το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομίας» που «οδεύει σε μία εφιαλτική προοπτική» σε «σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων» και «μαφιόζικες και πρακτόρικες πρακτικές».

«Ο κύριος Μητσοτάκης κατάφερε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Είναι δύσκολο να το καταφέρει κανείς. Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς σχετικά ρυθμούς ανάπτυξης και μέσα σε 4 μήνες, πολύ πριν έρθει η πανδημία, τον Οκτώβριο του 2019, την βύθισε στην ύφεση» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι σε όλες τις περιοδείες του «η εικόνα είναι ότι η οικονομία βρίσκεται ξανά σε πολύ μεγάλη περιπέτεια. Ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος της παραγωγής, οι άνθρωποι της δημιουργίας, του μόχθου βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι στο φάσμα μιας βαθιάς ύφεσης και χωρίς ουσιαστική προστασία από την πολιτεία».

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια εφιαλτική προοπτική» πρόσθεσε, εξαιτίας της αδράνειας του πρωθυπουργού «να παρέμβει ουσιαστικά και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας αλλά και στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας, την περίοδο μετά την πανδημία».

Το σκάνδαλο

«Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε 5 μόλις μήνες καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα 5 χρόνια για να βγούμε από την κρίση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες. Μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων για να κρύψει το ένα και μοναδικό και μεγάλο σκάνδαλο».

Εξειδικεύοντας το «μεγάλο σκάνδαλο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αυτό «αφορά το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων» και είναι «ότι παρέλαβε 37 δισεκ. ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μία εφιαλτική προοπτική». Τόνισε δε, πως «σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει ούτε τους εργαζόμενους , ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας»

«Ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Και η επαφή μας με τους πολίτες μας δίνει την αισιοδοξία ότι οι απαντήσεις αυτές θα έχουν συγκεκριμένο δια ταύτα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί ο ελληνικός λαός να ξεγελάστηκε με τις καλύτερες μέρες που υποσχέθηκε, όμως οι καλύτερες μέρες γίνονται δυσοίωνες και ο κόσμος του μόχθου επαναλαμβάνω και της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας θέλει διέξοδο και προοπτική στη ζωή του». «Και αυτή τη διέξοδο θα την ανιχνεύσουμε μαζί» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ