Βάσεις 2020: Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις


Βάσεις 2020 πολλών ταχυτήτων προβλέπουν οι εκπαιδευτικοί αναλυτές, με τα μέχρι τώρα στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2020.

Κάνουν λόγο για αύξηση των μορίων στις σχολές των Θετικών και των Οικονομικών Σπουδών.

Οι καθηγητές πιστεύουν ότι οι εκτιμήσεις για τη φετινή πορεία των βάσεων είναι δύσκολες, αλλά όπως επισημαίνουν, «αυτό μάλλον μικρή σημασία έχει, με δεδομένο ότι όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι θα έχουν μία ευκαιρία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

Η βαθμολόγηση στα πρώτα μαθήματα δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να εξαχθεί κάποιο σοβαρό συμπέρασμα για την πορεία των μορίων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα οποία όμως είναι εξαιρετικά περιορισμένα, φαίνεται ότι η περικοπή της ύλης οδηγεί σε καλύτερες επιδόσεις τους υποψηφίους συγκριτικά με πέρυσι, σε κάποια μαθήματα όπως στα Μαθηματικά, κάτι όμως που δεν φαίνεται να ισχύει στη Νεοελληνική Γλώσσα και στα Αρχαία.

Συνεπώς, αν οι υποψήφιοι έχουν γράψει καλά και στη Βιολογία, δεν αποκλείεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων σε Θετικές και Οικονομικές Σχολές, εικόνα που πιθανολογείται ότι θα έχουμε γενικότερα και στις χαμηλόβαθμες σχολές.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι στα Μαθηματικά το 49,6% των υποψηφίων έγραψε κάτω από 5, ενώ κάτω από 10 έγραψε το 73%. Η εικόνα αυτή αναμένεται φέτος να αλλάξει σημαντικά και να μειωθεί πολύ το ποσοστό των γραπτών κάτω από τη βάση στο συγκεκριμένο μάθημα. Επομένως θα έχουμε αύξηση στις βάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο είναι η κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας, κάτι που συμβαίνει φέτος για πρώτη φορά με το νέο σύστημα βαθμολόγησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται άνοδος στις βάσεις 2020 στις περιζήτητες σχολές και αντίστοιχη πτώση στα τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ