Πέτσας στο Olympia Forum: Το 1/4 του ΑΕΠ προς όφελος των πολιτών


«Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία με ορθή διαχείριση αποφεύγοντας τις παθογένειες του παρελθόντος να αναμορφώσουμε την χώρα μας , με του πακέτου recovery fund από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με τις υπόλοιπες χρηματοδοτικές πηγές», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Μέσα από διάλογο με τους τοπικούς φορείς αλλά και τις αρμόδιες επιτροπές θα εκμεταλλευτούμε αυτά τα χρήματα, που ουσιαστικά είναι το ¼ του ΑΕΠ για όφελος της χώρας μας και των πολιτών, επισήμανε κατά την συμμετοχή στην Διαδικτυακή Ημερίδα του Olympia Forum ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε επίσης ότι ο κυβερνητικός στόχος είναι η στήριξη τον Περιφερειών μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα και έργα τα οποία θα συμβάλουν στην επούλωση των πληγών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοιού.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην προτεραιότητα που έχει τεθεί από την Κυβέρνηση για την στήριξη του τουρισμού, τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο όσο και στις τρείς Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσιων τις οποίες χαρακτήρισε ως πολύ όμορφες αλλά με τεράστιο αναξιοποίητο δυναμικό, τόσο στον τομέα του Τουρισμού όσο και σε υπόλοιπους τομείς.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη υποδομών και στις τρεις περιφέρεις, ενώ αναφερόμενος στο πολύπαθο, όπως το χαρακτήρισε , έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για τους άστοχους χειρισμούς της που οδήγησαν σε περαιτέρω μεγάλες καθυστερήσεις.

Επίσης αναφερόμενος και στο λιμάνι του Κατακόλου επισήμανε τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που διαθέτει, σε μία χρονιά όμως που οι μεγάλες αρνητικές συνέπειες από την κρουαζιέρα θα δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.

Ο κ Πέτσας κατά την διάρκεια της διαδικτυακής του παρουσίας στην ημερίδα και απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου επανέλαβε ότι το σταδιακό άνοιγμα των τουριστικών υποδομών, με μέτρα προστασίας και με γνώμονα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα συμβάλει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάκαμψη του τουρισμού, σε ένα καλοκαίρι όμως που είναι πολύ διαφορετικό από την κανονικότητα που όλοι γνωρίζαμε.

Επίσης για ακόμα μία φορά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στα σενάρια περί ανασχηματισμού δήλωσε ότι αυτό αποτελεί προνόμιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με όποια ερμηνεία μπορεί να δοθεί στην απάντηση αυτή.

Πηγή: patrisnews.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ