Έκανε στάχτη 2.000 στρέμματα στη Μύκονο, προσπαθώντας να βάλει φωτιά σε ένα… φίδι!

Σε ένα… φίδι επιχείρησε να βάλει φωτιά ένας άνδρας στο ακατοίκητο νησί Ρήνεια, δίπλα στη Μύκονο, και κατέληξε να καταστρέψει ολοσχερώς μια τεράστια έκταση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος προσπάθησε να κάψει το φίδι, ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν το απόγευμα του Σαββάτου στο νησί, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν 2.000 στρέμματα βοσκοτόπων και περισσότερα από 600 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων!

Αρχικά έγιναν προσπάθειες κατάσβεσής της από τους αγρότες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή, ωστόσο, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά η μικρή εστία της φωτιάς είχε εξαπλωθεί προς αρκετές κατευθύνσεις. Ειδοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και το Λιμενικό, το οποίο μετέφερε με σκάφος στη Ρήνεια τέσσερις πυροσβέστες από τον Πυροσβεστικό Σταθμό της Μυκόνου, ενώ, παράλληλα, αρκετοί ήταν και οι εθελοντές που συμμετείχαν στην κατάσβεση.

Ωστόσο, η φωτιά είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, το οποίο εστάλη στο νησί έπειτα από επικοινωνία του δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

Λίγο αργότερα, η πυρκαγιά τέθηκε, τελικά, υπό πλήρη έλεγχο και οι εθελοντές μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας, καθώς είχαν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here