Κορονοϊός στην Κίνα: 12 νέα κρούσματα σε 24 ώρες – Τα 7 στο Πεκίνο

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Συνολικά 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα αναφέρθηκαν στην Εθνική Επιτροπή Υγείας ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανακοίνωσε η ίδια το πρωί της Τετάρτης (24/6).

Η Επιτροπή διευκρίνισε ότι σε εννέα περιπτώσεις η μετάδοση έγινε στην κοινότητα και οι υπόλοιπες τρεις ήταν «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία του κινεζικού υπουργείου Υγείας όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι στην κινεζική επικράτεια από το εσωτερικό.

Επτά κρούσματα εγχώριας μετάδοσης εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Πεκίνο και δύο στην επαρχία Χεμπέι.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Ως χθες τα μεσάνυχτα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανερχόταν σε 83.340 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων νοσηλεύονται 368, οι 12 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 παραμένει αμετάβλητος, στους 4.634.

Στο Πεκίνο, όπου οι αρχές έχουν λάβει αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την εμφάνιση εστίας μόλυνσης σε αχανή χονδρική αγορά τροφίμων, έχουν διαγνωστεί συνολικά 256 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, την 11η Ιουνίου.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here