Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς δεν με πίεσε, δεν με εκβίασε


Τι είπε για το περιβόητο ραντεβού του με τον Αντώνη Σαμαρά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στην Κηφισιά.

Βέβαιη θεωρεί την παραπομπή του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή ανέφερε πως θα…πάρει μαζί του και την Ελένη Τουλουπάκη.

«Γνωρίζω γιατί ο Αγγελής συνεχίζει να στέλνει έγγραφα. Και ξέρω και τί θα γίνει. Θα παραπεμθώ, θα μου ασκηθεί δίωξη, θα πάρω μαζί μου και τους Εισαγγελείς, την Τουλουπάκη δηλαδή και τους δύο βοηθούς», φέρεται να κατέθεσε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο περιβόητο ραντεβού του με τον Αντώνη Σαμαρά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στην Κηφισιά.

«Ο κ. Σαμαράς δεν με πίεσε, δεν με εκβίασε, δεν απείλησε, μου ζήτησε βοήθεια, το απέκλεισα και το δέχθηκε», είπε στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχετικά με την υπόθεση Παπασταύρου, κάνοντας λόγο για μια φιλική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό.

Σε ερώτηση αν αυτό συνιστά παρέμβαση, απάντησε πως θα ήταν αν είχε ικανοποιήσει το αίτημα του.

Για ηχηρή παραδοχή που αναιρεί τους έως τώρα ισχυρισμούς του, κάνουν λόγο στη ΝΔ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε πως εξακολουθεί να αγαπά και να εκτιμά τον Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας πως στην Αριστερά είναι έντιμοι και δεν πουλάνε τους φίλους τους, όπως κάποιοι άλλοι. «Κι ο Παππάς και εγώ βγαίνουμε πιο ισχυροί μετά το τελευταίο απεγνωσμένο τέχνασμα τους και όλες οι προσπάθειες να δημιουργήσουν έχθρα θα πέσουν στο κενό», είπε για να προσθέσει πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έχουν εγκαταλείψει.

Σε ότι αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σάμπυ Μιωνής, έκανε λόγο για «ατράνταχτη απόδειξη της αθωότητας όχι μόνο της δικής μου, διότι δεν αναφέρομαι πουθενά, αλλά αποδεικνύει και την αθωότητα του Παππά».

Προκαταρκτική εξέταση για το ηχητικό Μιωνή – Παππά

Στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε ακόμη, πως «όσα φέρεται να λέει ο Νίκος Παππάς, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εγώ δεν του ‘’καθίσαμε’’ (σ.σ. του Σάμπυ Μιωνή)».

«Αυτός λέει “φέρτε την Τουλουπάκη κάντε κείνο, κάντε τ’ άλλο”, απειλεί εκβιάζει, υπόσχεται. Πιο τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν θεσμική και δεν παρενέβη στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει», είπε.

Εντός της Προανακριτικής Επιτροπής, υπέπεσε σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεχείς αντιφάσεις.

«Ψεύδεται συνεχώς και αποκαλύπτεται ότι έχει επιλεκτικό Αλτσχάιμερ», λένε βουλευτές της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος στην αρχή ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κ.κ. Φιλιππάκη, Τάρκα, Μιωνή, Παπασταύρου.

Όταν του επισημάνθηκε, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, ότι αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, επικαλέστηκε το υπόμνημα Φιλιππάκη. Όταν του ειπώθηκε ότι δεν το λέει αυτό, επικαλέσθηκε ασθενή μνήμη και το ανακάλεσε… Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι -δεν θυμάται πότε- στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να βοηθήσει τον κ. Παπασταύρου μέσω της ….κ.Τουλουπάκη.

Όταν του επισημάνθηκε πως αυτό δεν ήταν δυνατόν να ισχύει, καθώς η κ. Τουλουπάκη ανέλαβε την υπόθεση το 2017, ο κ. Παπαγγελόπουλος, λένε οι ίδιες πηγές, πως «θυμήθηκε» ότι ήταν βοηθός του κ. Αθανασίου. Στη συνέχεια, όταν του ειπώθηκε πως η κ. Τουλουπάκη ανέλαβε βοηθός του κ. Αθανασίου το 2016, ενώ η υπόθεση είχε αποσταλεί από τον κ. Αθανασίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Σεπτέμβριο του 2015, επίσης, συμπληρώνουνοι ίδιες πηγές, δεν …θυμόταν!

«Σήμερα επιβεβαίωσε ότι είναι ένας ψεύτης και κοινός συκοφάντης», ανέφεραν βουλευτές.

Κύκλοι της ΝΔ ανέφεραν πως «μετά την ηχηρή παραδοχή του πως “ο Αντώνης Σαμαράς δεν με πίεσε και δεν παρενέβη”» και κατόπιν συνεχών αντιφάσεων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πιστός στο δόγμα του «όταν ζορίζομαι επικαλούμε κόπωση», ζήτησε εκ νεου διακοπή.

Έχοντας υποπέσει σε ηχηρές αντιφάσεις ως προς τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά και υπό την πίεση των λογικών ερωτήσεων που προέκυψαν, εκ νέου θέλησε να αποχωρήσει. Κύκλοι της ΝΔ υποστηρίζουν πως «το κατενάτσιο Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται προφανώς επειδή έχει φοβηθεί τις συνέπειες των παλινωδιών και των ψεμάτων του».

«Ούτε τον οίκτο μας δεν αξίζει ο υπό διερεύνηση πρώην υπουργός! Ψέματα, αντιφάσεις και λάσπη ακόμη κι αυτή την ύστατη στιγμή ενώπιον της Επιτροπής», σχολιάζουν κύκλοι του ΚΙΝΑΛ και προσθέτουν:

«Από την στιγμή της αποκάλυψης του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγουν σε γελοίους αντιπερισπασμούς. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος πνίγηκε σημερα στην ίδια του την πλεκτάνη. Και όταν ρωτήθηκε για τα πραγματικά περιστατικά της περιθρύλητης συνάντησής του με τον πρώην Πρωθυπουργό Α.Σαμαρά επήλθε η κατάρρευση και η σιωπή».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ