Παραλήρημα Οκτάι: «Σκίζουμε τους χάρτες της ανατολικής Μεσογείου»

Για θρίαμβο της Τουρκίας στη Λιβύη μιλά ο Τούρκος αντιπρόεδρος και απειλεί τους πάντες.

«Λάδι στη φωτιά» που η ίδια έχει ανάψει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ρίχνει η Άγκυρα, με τις εμπρηστικές δηλώσεις του καθεστώτος Ερντογάν και την αδιάλλακτη τακτική των προκλήσεων.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να… παίξει ρέστα – με ό,τι αυτό συνεπάγεται – προκειμένου να μπει στο ενεργειακό παιχνίδι, τη στιγμή που στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σκληρό διπλωματικό πόκερ.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι προχώρησε σήμερα (24/06) σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τη Λιβύη και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι η Τουρκία δεν υπολογίζει ούτε το Διεθνές Δίκαιο, ούτε τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής και τα δικαιώματά τους.

«Στην ανατολική Μεσόγειο εμείς σκίζουμε και πετάμε τους χάρτες, που σχεδιάστηκαν για να μας φυλακίσουν στην ηπειρωτική χώρα, και γράφουμε ιστορία στη Λιβύη», τόνισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Γάλλου ΥΠΕΞ Λε Ντριάν ότι η τουρκολιβυκή συμφωνία απειλεί τα συμφέροντα Ελλάδας -Κύπρου.

Όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος sigmalive στην Κύπρο, μιλώντας στα εγκαίνια μίας νέας γραμμής παραγωγής στη βιομηχανική ζώνη του Γιόζγκατ, ο Φουάτ Οκτάι υποστήριξε ότι η Τουρκία χάλασε όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στη Λιβύη.

«Η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης με τη στήριξη της χώρας μας χάλασε τα παιχνίδια και τις παγίδες που προσπάθησαν να στήσουν στη Λιβύη», είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, για να προσθέσει με νόημα ότι «όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να προσφέρουν λύσεις, άρχισαν τις φωνές όσο οι πραξικοπηματίες και οι τρομοκράτες χάνουν μία-μία τις πόλεις που κερδίζει η νόμιμη κυβέρνηση και επιβάλει τη σταθερότητα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η γραμμή, που θα καθορίσει το ειρηνικό μέλλον της Λιβύης, θα είναι νόμιμη και θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο».

Ο Φουάτ Οκτάι επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στηρίξει τους Λίβυους «αδελφούς της», μέχρι να επικρατήσει η ειρήνη, η ηρεμία και η δικαιοσύνη σε ολόκληρη τη Λιβύη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here