«Έσβησε» στην άσφαλτο 20χρονος ντελιβεράς – Δραματική έκκληση από τον πατέρα του (video)

Με το αίμα ενός 20χρονου παλικαριού βάφτηκε κεντρικός δρόμος της Ηλιούπολης. Το νήμα της ζωής ενός νέου ανθρώπου κόπηκε ξαφνικά κατά τη διάρκεια της εργασίας του κι ενώ προσπαθούσε να παραδώσει χωρίς καθυστέρηση τις παραγγελίες που είχε αναλάβει. Μοιραίο λάθος; Το ίδιο που κάθε χρόνο κοστίζει τις ζωές εκατοντάδων μοτοσυκλετιστών που οδηγούν χωρίς καμία απολύτως προστασία.

Ο 20χρονος Αλέξανδρος ήταν φοιτητής και εργαζόταν ως ντελίβερι για να βγάλει κάποια χρήματα και να βοηθήσει την οικογένειά του. Το βράδυ της Τρίτης κι ενώ εργαζόταν, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Βυθισμένοι στο πένθος, η οικογένεια και οι φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε σε μια στιγμή το νεαρό αγόρι που δεν είχε προλάβει να κλείσει τα 20 του χρόνια.

Δραματική έκκληση έκανε ο αδερφός του, Σπύρος, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star απευθυνόμενος σε όλους όσους οδηγούν μηχανές: «Αν έχουν αδέλφια ή γονείς να τους ακούνε. Κράνος και στολή ακόμη και με σαράντα βαθμούς κελσίου».

Τραγική φιγούρα και ο πατέρας του 20χρονου αδικοχαμένου ο οποίος ζητά από το υπουργείο Εργασίας να βρεθεί μια φόρμουλα που θα να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους ως ντελίβερι να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας: «Θέλω τα παιδιά να γίνουν πιο προσεχτικά και θα ήθελα από το υπουργείο εργασίας να μπορέσουν να βρουν μία φόρμουλα να προστατεύονται τα παιδιά χωρίς να ρίχνουν το μπαλάκι στη εργασιακή σχέση εργδότη εργαζόμενου. Θα πρέπει να έχουν προυπηρεσία με μηχανή. Και δεύτερον να φοράνε τα απαραίτητα που να τους εξασφαλίζει την ασφάλεια της ζωής τους. Και το τελευταίο οι μηχανές πρέπει να είναι των καταστημάτων αποκλειστικά και να μην είναι πάνω από πενήντα κυβικά».

Δείτε το ρεπορτάζ το 33:05

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here