Κορονοϊός – Σερβία: Αυξάνονται σε καθημερινή βάση τα νέα κρούσματα

Αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται τις δύο τελευταίες ημέρες στην Σερβία.

Σήμερα επιβεβαιώθηκαν 137 νέα κρούσματα ενώ εχθές 143. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τελευταίο 24ωρο κατέληξε ένας ασθενής.

Συνολικά στη Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν από Covid-19 13.372 άτομα και απεβίωσαν 264 ασθενείς. Τα ενεργά κρούσματα είναι 954 και 24 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα εξετάστηκαν 366.380 δείγματα. Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους η αύξηση των νέων κρουσμάτων οφείλεται στην χαλάρωση που επήλθε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το 70% των νέων κρουσμάτων αναφέρεται από την Επιτροπή δημόσιας υγείας ήταν άτομα που συμμετείχαν σε κάποια εκδήλωση σε κλειστό χώρο. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι νεαρά άτομα και όχι ηλικιωμένοι όπως συνέβαινε στο παρελθόν και δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι θα επηρεάσει αρνητικά την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα η διοργάνωση ποδοσφαιρικών αγώνων και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων θεατών.

Η κυβέρνηση της Σερβίας προχθές επανέφερε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς και έγινε αυστηρή σύσταση για την χρήση της σε όλους του κλειστούς χώρους κυρίως σε τράπεζες, πολυκαταστήματα, οργανισμούς και δημόσιες υπηρεσίες.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here