Κορονοϊός – Οικουμενικό Πατριαρχείο: Με λαβίδα μιας χρήσης η Θεία Κοινωνία


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο άναψε το «πράσινο φως» για να δίδεται η Θεία Κοινωνία με λαβίδες μιας χρήσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου προβλέπει ότι οι λαβίδες μιας χρήσης θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό και θα ανήκουν στις ενορίες.

Την ικανοποίησή της για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέφρασε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Όπως σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος η απόφαση του Πατριαρχείου χαρακτηρίζεται από ποιμαντική ευαισθησία, ευθύνη και σύνεση. Μάλιστα δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι λήφθηκαν υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες των πιστών στη Διασπορά.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αυτή έρχεται έπειτα από ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που χαρακτήριζε «αδιαπραγμάτευτο» μυστήριο τη Θεία Κοινωνία και ανέφερε ότι μέσω αυτού οι πιστοί μεταλαμβάνουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και ως εκ τούτου «είναι αδύνατο […] να μεταδοθεί (σ)τους μεταλαμβάνοντας οποιαδήποτε νόσος». Το θέμα είχε απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην τακτική συνεδρίαση μεταξύ 23 και 25 Ιουνίου, όπως σημειώνεται στο σχετικό ανακοινωθέν, κατόπιν των απαντητικών επιστολών από τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σχετικά με τα εκκλησιαστικά μυστήρια εν μέσω κορονοϊού.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ