Ακσόι για την πρόταση Μπορέλ: «Απέχει από τη σοβαρότητα»

Την πρόταση του Ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ για διαμεσολάβηση μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας, σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, όπως τόνισε ο Χαμί Ακσόι, «απέχει από σοβαρότητα η πρόταση της Ε.Ε. η οποία σε καμία της ανακοίνωση δεν κάνει αναφορά στα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους φυσικούς πόρους της νήσου και αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, μέχρι την επίλυση του Κυπριακού οι ομόλογοι των Ελληνοκυπρίων είναι οι Τουρκοκύπριοι. Στο πλαίσιο αυτό, εμείς δεν είμαστε οι ομόλογοι τους υπουργού Εξωτερικών Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία) αλλά ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζέρσαϊ.

Όπως, μάλιστα, διαμηνύσει στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, η Άγκυρα θα συζητήσει για τα ζητήματα υφαλοκρηπίδας δυτικά της Κύπρου μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού.

«Ο καθορισμός των περιοχών θαλάσσιας ευθύνης δυτικά της Κύπρου, θα μπορεί να γίνει μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Δεν μπορεί καν να συζητηθεί να κάτσουμε στο τραπέζι με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση που σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και δεν τους εκπροσωπεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here