Υγιεινή διατροφή και ποσότητες τροφίμων

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υγιεινού φαγητού μπορεί να είναι τόσο επιβλαβής όσο και κάθε άλλο ανθυγιεινό φαγητό. Ποια τρόφιμα να τρώτε σε μικρές ποσότητες.
Μερικά τρόφιμα είναι καλά για την υγεία σας, ενώ κάποια δεν είναι. Ωστόσο, η κατανάλωση υπερβολικά μεγάλων ποσοτήτων υγιεινού φαγητού μπορεί να είναι τόσο επιβλαβής όσο και κάθε άλλο ανθυγιεινό φαγητό. Αυτά τα υγιεινά τρόφιμα πρέπει να τρώγονται τακτικά, ωστόσο, μόνο σε μικρές ποσότητες.

Τόνος σε κονσέρβα
Η κατανάλωση μεγάλου αριθμού κονσερβών τόνου μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όρασης, προβλήματα ομιλίας, μυϊκή αδυναμία και έλλειψη συντονισμού. Αποφύγετε να τρώτε περισσότερα από τρία έως πέντε κουτιά τόνου την εβδομάδα. Μπορείτε να επιλέξετε ψάρια χαμηλού υδραργύρου όπως ο σολομός μετά από τα τρία επιτρεπόμενα δοχεία τόνου.
Πορτοκάλια και ντομάτες
Τα πορτοκάλια και οι ντομάτες είναι εξαιρετικά όξινα και η κατανάλωση πάρα πολλών από αυτά μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Συνιστάται να μην τρώτε περισσότερες από δύο μερίδες πορτοκαλιών ή ντομάτες την ημέρα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από παλινδρόμηση δεν πρέπει να τα τρώνε καθόλου.
Ζωική πρωτεΐνη
Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας άπαχης ζωικής πρωτεΐνης μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας, καθώς το σώμα σας παράγει τον ορμονικό αυξητικό παράγοντα τύπου ινσουλίνης, ο οποίος προάγει τη γήρανση και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου. Καταναλώστε το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης σας από άλλες πηγές, όπως τα φασόλια, τα καρύδια, τους σπόρους και προϊόντα ολικής άλεσης.
Σπανάκι
Παρόλο που το βρασμένο ή μαγειρεμένο σπανάκι είναι υγιές για σας, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ωμού σπανακιού μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. Οι άνθρωποι που έχουν ήδη πέτρες στα νεφρά πρέπει να αποφεύγουν εντελώς το σπανάκι.
Σόγια
Η κατανάλωση σόγιας βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και στη διαχείριση των προβλημάτων της αρτηριακής πίεσης, ωστόσο όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως υπερπλασία του ενδομητρίου και κακή απορρόφηση σιδήρου.
Σκόρδο
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σκόρδου μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αραίωσης του αίματός σας, της σοβαρής αιμορραγίας σε γαστρεντερικά θέματα, πονοκεφάλων και κόπωσης. Ενώ θα πρέπει να τρώτε, αποφύγετε τις τέσσερις σκελίδες μέσα σε μία μέρα.
Νερό
Το άφθονο νερό είναι καλό για την υγεία σας, ωστόσο εάν πίνετε πολύ, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε σας. Πάρα πολύ νερό μπορεί να αραιώσει τα υγρά του στομάχου που επηρεάζουν την σωστή πέψη και άλλες κρίσιμες λειτουργίες.


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here