Σκρέκας: Το πρώτο εξάμηνο του 2022 η αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών – Oι δικαιούχοι

Το α’ εξάμηνο του 2022 θα ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, δήλωσε ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας 

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα «τρέξει» το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στο ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και η διαδικασία θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.

Ο υπουργός τόνισε ότι έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός του φιλόδοξου αυτού προγράμματος το οποίο θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς όπως τόνισε ο κ Σκρέκας όποτε προκύπτουν κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

Στόχος σύμφωνα με τον υπουργό είναι όλα τα σπίτια «να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, ώστε να μειώσουμε και κόστος ρεύματος και να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να έχουν μια πολύ καλύτερη οικοσκευή στο σπίτι τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here