Θρήνος στα Τρίκαλα: Γιος ιερέα ο 15χρονος που πυροβολήθηκε με αεροβόλο


 

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα Τρίκαλα από την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο 15χρονος Αλέξανδρος Καραμίντζιος, γιος πολύτεκνης οικογένειας – με εφτά παιδιά – και ενός εκ των καλυτέρων κληρικών της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, του πατρός Αχιλλίου Καραμίντζιου, εφημερίου του χωριού Ξηρόκαμπος, έπεσε νεκρός από πυροβόλο όπλο, την ώρα που έπαιζε με τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, μια στιγμή ήταν αρκετή για να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή… Τα τρία από τα παιδιά της οικογένειας, ο μεγαλύτερος 17 ετών, ο μικρότερος 3 ετών και ο 15χρονος, έπαιζαν στην αυλή του σπιτιού τους, στην Θεόπετρα και περιεργάζονταν το αεροβόλο, όταν ξαφνικά το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε στο κεφάλι τον άτυχο Αλέξανδρο. Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ήδη η αστυνομία, με την βοήθεια και παιδοψυχολόγων, λαμβάνει καταθέσεις, σε μια προσπάθεια να ρίξει φως στις συνθήκες της τραγωδίας.

Στο πλευρό της οικογένειας από την πρώτη στιγμή βρίσκονται φίλοι, συγχωριανοί, αλλά και οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος- όπου και διακονεί ο πατέρας του παιδιού – και ο Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, με τον οποίο ο π. Αχίλλιος ήταν συμφοιτητές.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ