Κορονοϊός: Στο Βερολίνο ο Τσαβούσογλου για τη γερμανική ταξιδιωτική οδηγία

Στο Βερολίνο θα βρίσκονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την Πέμπτη οι υπουργοί Εξωτερικών και Τουρισμού της Τουρκίας, προκειμένου να συζητήσουν με την γερμανική κυβέρνηση το ζήτημα της ταξιδιωτικής οδηγίας που έχει εκδώσει η Γερμανία για την Τουρκία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και έχει ισχύ έως τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Μεχμέτ Νουρί Ερσόι θα έχουν την Πέμπτη συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας και τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την επίσκεψη, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι πληροφορίες είναι σωστές.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω εντελώς τις πληροφορίες σας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία βρίσκεται μεταξύ των χωρών για τις οποίες η Γερμανία διατηρεί σε ισχύ την ταξιδιωτική οδηγία της έως τις 31 Αυγούστου, καθώς τις χαρακτηρίζει «επικίνδυνες περιοχές», λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Γερμανία από την Τουρκία πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες. Εξαίρεση προβλέπεται μόνο για όσους έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού των τελευταίων 48 ωρών. Η τουρκική κυβέρνηση, όπως επισημαίνει το dpa, πιέζει για την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here