Αδίκημα η αχαριστία – Άρειος Πάγος: Επεστράφη η δωρεά συζύγου σε σύζυγο


Μία… ιστορική απόφαση έλαβε ο Άρειος Πάγος ο οποίος διέταξε την επιστροφή δωρεάς από σύζυγο σε σύζυγο αποδεχόμενος ότι η δωρεοδόχος επέδειξε απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο δωρητή.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να τιμωρήσει την αχαριστία που επέδειξε η σύζυγος σε όσα της είχε προσφέρει ο σύζυγός της και πλέον υποχρεούται να του επιστρέψει το 50% της νέας κατοικίας που είχε γραφεί και στο όνομά της, καθώς τα χρήματα του μεριδίου της για την αγορά του ακινήτου τα είχε δώσει ο σύζυγος με δωρεά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Mini Καύσωνας» η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, «ο δωρητής έχει δικαίωμα να ανακαλέσει τη δωρεά, αν ο δωρεοδόχος φάνηκε με βαρύ παράπτωμα αχάριστος απέναντι στον δωρητή» και πρόσθεσε πως η αχαριστία φαίνεται με «η βαριά αντικοινωνική συμπεριφορά ή διαγωγή του δωρεοδόχου».

Κλείνοντας η κυρία Φραγκάκη σημείωσε πως για να λάβει ανάλογη απόφαση το ανώτατο δικαστήριο, θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις ή και μάρτυρες τόσο της δωρέας, όσο και για την αχαριστία και την αντικοινωνική συμπεριφορά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ