Προβληματισμός στην ΕΡΤ για την εκπομπή της Κάτιας Ζυγούλη «Ιστορίες μόδας»


Δεν τα… ζύγισαν καλά στην ΕΡΤ! Καλλονή ναι, σύζυγος του σταρ Σάκη Ρουβά ναι, πολύτεκνη μητέρα ναι, αλλά… παρουσιάστρια με γκελ στο τηλεοπτικό κοινό όχι. Η Κάτια Ζυγούλη, δυστυχώς, δεν έχει τίποτα από τη λάμψη του συζύγου της μπροστά στο γυαλί, όσο και να το προσπαθεί. Απόδειξη; Τα απογοητευτικά νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής «Ιστορίες μόδας», την οποία ανέλαβε να παρουσιάζει κάθε Σάββατο στις 16.00.

Από τις 6 Ιουνίου οπότε έγινε η πρεμιέρα της εκπομπής της στην ΕΡΤ1, τα νούμερα τηλεθέασης δεν έχουν ξεπεράσει το 2,6% στο δυναμικό κοινό και το 3,6% στο γενικό σύνολο. Τι κι αν η Κάτια έδειξε χρυσά κοσμήματα, τι και αν προέβαλε νυφικά και τα συνδύασε με τέχνη, το τηλεοπτικό κοινό δεν συγκινήθηκε και προτίμησε να πάει για μπάνιο στη θάλασσα, γεγονός που μεταφράστηκε σε «πολικά» νούμερα τηλεθέασης για τις «Ιστορίες μόδας» στους πίνακες. Κι ακόμη έχει 16 επεισόδια για να μεταδώσει -καθώς έχουν εγκριθεί 20 συνολικά-, με κόστος 180.000 ευρώ. Στο κτίριο του Ραδιομεγάρου της  Αγίας Παρασκευής οι ιθύνοντες έχουν πονοκεφαλιάσει, καθώς βλέπουν ότι η πρωτοβουλία τους να επενδύσουν σε ονόματα διασήμων στις νέες παραγωγές τους (Νάντια Κοντογεώργη, Νίκος Κουρής, Κάτια Ζυγούλη) δεν τους βγαίνει σε καλό. Τα μαγκαζίνο, οι εκπομπές και τα τηλεπαιχνίδια με μοντέλα και ηθοποιούς φαντάζουν παλιακά και σαν να τα έχεις βγάλει από ναφθαλίνη. Μια χρυσοπληρωμένη τηλεόραση χωρίς σπιρτάδα και αντίκρισμα εμπορικό.

Η εκπομπή «Ιστορίες μόδας» γράφει τηλεοπτική «ιστορία» κοντά στο μηδέν. Τη σύζυγο του Σάκη Ρουβά προφανώς δεν τη σηκώνει το γυαλί, όσο κι αν έχει αστική παιδεία και καθωσπρέπει συμπεριφορά. Αν και μοντέλο, τηλεοπτικά είναι άχρωμη, άοσμη και άγευστη. Μια αντίστοιχη εκπομπή σε ιδιωτικό κανάλι θα είχε κοπεί ήδη με αυτά τα νούμερα τηλεθέασης. Σύμφωνα με πληροφορίες στη δημόσια τηλεόραση, αυτό που θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των προεγκεκριμένων επεισοδίων είναι ότι δεν θα δοθεί έγκριση για επόμενο κύκλο, τουλάχιστον όχι με παρουσιάστρια την Κάτια Ζυγούλη.

Το θέμα, όμως, είναι άλλο. Στην ΕΡΤ, το «φυτώριο» των παρουσιαστών, το οποίο πληρώνει ο φορολογούμενος Ελληνας μέσω του ανταποδοτικού τέλους, ποιος επιλέγει αυτά τα πρόσωπα για παρουσιαστές; Γιατί επιτέλους δεν κάνουν οντισιόν για νέους, μορφωμένους δημοσιογράφους από τα ελληνικά πανεπιστήμια, δίνοντας ευκαιρία να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο; Νισάφι πια οι διάσημοι και οι ίδιοι και οι ίδιοι! 

Δείτε επίσης: Γιώργος Τράγκας: Ακούστε ζωντανά την εκπομπή «Εν Αθήναις» στον ΕΛΛΑΔΑ FM 94,3

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ