Κορονοϊός – ΗΠΑ: Εφιαλτική πρόβλεψη για 100.000 κρούσματα την ημέρα

Κορονοϊός: O δρ. Άντονι Φάουτσι εξέφρασε τον φόβο του ότι θα είναι «δραματικός» ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στις ΗΠΑ.

Ο Φάουτσι, εξέφρασε την ανησυχία του, τονίζοντας ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας.

Ήδη, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει φτάσει στο επίπεδο των 40.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αριθμός που, όπως δήλωσε ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, «μιλά από μόνος του».

«Πηγαίνουμε προς τη λάθος κατεύθυνση» τόνισε ο Φάουτσι , προσθέτοντας ότι δεν θα τον εξέπληττε αν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνονταν στα 100.000 την ημέρα, αν οι ΗΠΑ αποτύχουν να ελέγξουν την εξάπλωση της νόσου.

Ερωτηθείς αν μπορεί να κάνει μία εκτίμηση για τον αριθμό των θανάτων, ο κορυφαίος επιδημιολόγος απέφυγε να κάνει μία αριθμητική εκτίμηση, επικαλούμενος τις υποθέσεις στις οποίες βασίζονται τα διάφορα μοντέλα, τόνισε όμως ότι «μπορεί να πάει πολύ άσχημα».

Την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών, εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα θα μπορούσε να φθάσει τους 130.000 – 150.000 έως τις 18 Ιουλίου.

Σχετικά με τις μεγάλες συναθροίσεις πολιτών που δεν φορούν προστατευτική μάσκα, υπογράμμισε πως υπάρχει ανησυχία.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια διαθέσιμα για όλους σε αυτή τη χώρα», τόνισε ο Αμερικανός επιστήμονας, προτού προσθέσει πως «δεν υπάρχει εγγύηση… ότι θα έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ