Διακοπές με το αυτοκίνητο: Αυτές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές στην Ελλάδα!


Για να απολαύσουμε πραγματικά τις διακοπές με το αυτοκίνητό μας χρειάζεται να έχουμε φροντίσει εκ των προτέρων μερικά πράγματα.

Αμέτρητες οι επιλογές για διακοπές, όμως όσοι λατρεύουμε την ανεξαρτησία μας, την εναλλαγή τοπίων και καταστάσεων και την οδήγηση, έχουμε… μονόδρομο μπροστά μας: Διακοπές στην Ελλάδα με το αυτοκίνητό μας. Το μόνο δύσκολο τώρα είναι να επιλέξουμε το μέρος – τα μέρη, για την ακρίβεια, καθώς οδηγώντας, φεύγοντας και φτάνοντας όποτε εμείς επιλέξουμε, μπορούμε να δούμε ακόμα περισσότερες περιοχές της πατρίδας μας. Μακεδονία, Ήπειρος, Θράκη, Στερεά, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, η Κρήτη, αλλά και άλλα μεγάλα νησιά, αν το προτιμούμε, προσφέρονται για ένα road trip γεμάτο συγκινήσεις, αυτό το καλοκαίρι: Κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι πανέμορφη – κι αυτό το κλισέ είναι πραγματικότητα, περισσότερο από όλα τα άλλα!

Τι πρέπει να προσέξουμε

Για να απολαύσουμε πραγματικά τις διακοπές με το αυτοκίνητό μας χρειάζεται να έχουμε φροντίσει εκ των προτέρων μερικά πράγματα. Για παράδειγμα, πρέπει να φροντίσουμε τις αποσκευές μας. Το νόημα ενός road trip είναι συνήθως, κάθε μέρα κι ένας νέος προορισμός, οπότε μια τεράστια βαλίτσα που θα ανεβοκατεβάζουμε σε όλα τα ξενοδοχεία, δεν είναι πολύ πρακτική – θα πρέπει να οργανωθούμε διαφορετικά. Επίσης, αναζητώντας ξενοδοχείο ή άλλο κατάλυμα, καλό θα είναι να ελέγχουμε εάν έχει διαθέσιμο πάρκινγκ και τι είδους είναι αυτό, για το αυτοκίνητό μας. Αυτό που είναι όμως πιο σημαντικό από όλα, είναι να βεβαιωθούμε ότι το αμάξι μας είναι πανέτοιμο να διανύσει όσο περισσότερα χιλιόμετρα γίνεται, με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο για εμάς και την οικογένειά μας.

Επομένως, ένας μηχανικός έλεγχος πριν το ταξίδι, εξυπακούεται πως είναι απαραίτητος. Αυτό που είναι επίσης απαραίτητο πριν από τις διακοπές με το αυτοκίνητό μας είναι να φροντίσουμε τα ελαστικά του. Επιλέγοντας τα νέα Goodyear EfficientGrip Performance 2, επωφελούμαστε με 50% περισσότερα χιλιόμετρα*, απολαμβάνοντας οποιοδήποτε roadtrip μεγάλων αποστάσεων και αν επιλέξουμε.

Το νέο ελαστικό της Goodyear αξιοποιεί την τεχνολογία Mileage Plus, χάρη στην οποία εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Συγκεκριμένα, η υψηλή ελαστικότητα και η ευκαμψία του πέλματος, βοηθάει στη μικρότερη φθορά του ελαστικού που προκαλείται από το τραχύ οδόστρωμα. Οι οδηγοί αυτοκινήτων με ζάντες από 15” μέχρι 19”, με τα νέα EfficientGrip Performance 2 κερδίζουν υψηλή χιλιομετρική απόδοση, δυνατά κρατήματα σε στροφές που θα συναντήσουν στο ταξίδι τους, αλλά και κορυφαίες επιδόσεις φρεναρίσματος, σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα! Παράλληλα, συνεισφέρουμε και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς χάρη στην εκτεταμένη διάρκεια ζωής του ελαστικού, δεν χρειάζεται να το αλλάζουμε τόσο συχνά.

Οι διαδρομές ανά την Ελλάδα

Πραγματικά, οι επιλογές για διακοπές με το αυτοκίνητο στην Ελλάδα είναι αμέτρητες, αρκεί να έχουμε φαντασία και διάθεση να γνωρίσουμε κάθε γωνιά του τόπου μας. Η Ήπειρος για παράδειγμα, που κυριαρχείται από τον ορεινό όγκο της Πίνδου, αλλά διαθέτει και μια πλούσια σε ονειρεμένες παραλίες ακτογραμμή, συνδυάζει όλα τα γούστα: Ζαγοροχώρια, Πάπιγκο, Μέτσοβο, Γιάννενα, Αχέροντας, Πάργα και Σύβοτα, μέρη μαγικά που αξίζει όλοι να επισκεφθούμε, απολαμβάνοντας διαδρομές με το αυτοκίνητο μέσα στη φύση, στα πανύψηλα πλατάνια, δίπλα στα ποτάμια της περιοχές και μέσα από γραφικά, παραδοσιακά χωριά. Εξίσου ενδιαφέρουσα «υπόθεση» η Θεσσαλία, που πέρα από τον απέραντο κάμπο, συνδυάζει ομορφιές όπως αυτές των Μετεώρων, των Τρικάλων – Περτούλι και Ελάτη, δεν είναι μόνο χειμερινοί προορισμοί αλλά και καλοκαιρινοί, της Λίμνης Πλαστήρα και φυσικά του Πηλίου, με τη μοναδική φύση και τις απίστευτες παραλίες, κερδίζουν τους πάντες! Για διακοπές με το αυτοκίνητο ενδείκνυται και η Κρήτη, που είναι ένα μεγάλο νησί, με αμέτρητα όμορφα μέρη από άκρη σε άκρη: Ο Μπάλος στα δυτικά, η Ζάκρος στα ανατολικά, η Κνωσσός, οι νότιες παραλίες των Χανίων, τα Ανώγεια, ο Ψηλορείτης και οι Μαδάρες, είναι περιοχές και τοπία που αξίζει να επισκεφθούμε όλοι!

Παρακάτω σας προτείνουμε τρεις ενδιαφέρουσες διαδρομές με το αυτοκίνητο στο Πήλιο, τη Μακεδονία και την ορεινή Πελοπόννησο, για αξέχαστες διακοπές με το αυτοκίνητο:

  1. Πήλιο: Ξεκινάμε από τον Βόλο και συνεχίζουμε προς το «μπαλκόνι του Πηλίου», τη Μακρινίτσα (8 χλμ.), την Πορταριά (3 χλμ.), τη Ζαγορά (32 χλμ), ενώ ενδιάμεσα περνάμε και από τα ονομαστά Χάνια Πηλίου. Από τη Ζαγορά κατευθυνόμαστε νότια, με πρώτο σταθμό τον Άγιο Ιωάννη Μουρεσίου (22 χλμ) με τις υπέροχες παραλίες του και μετά την Τσαγκαράδα (9 χλμ.) και την υπέροχη παραλία του Μυλοπόταμου. Τελευταίος προορισμός μας οι Μηλιές (22 χλμ.), στο κεντρικό Πήλιο, με το γραφικό παλιό τρένο, ενώ μια βουτιά στα Καλά Νερά (10 χλμ.) στον Παγασητικό, επιβάλλεται για «κλείσιμο».
  2. Μακεδονία: Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, κατευθυνόμαστε ανατολικά και φτάνουμε ως την Ξάνθη, με ενδιάμεσους σταθμούς σε όλες τις μεγάλες πόλεις και τα ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής. Πρώτη στάση η λίμνη Κορώνεια (35 χλμ.) και αμέσως μετά η Βόλβη (44 χλμ. μέχρι τον Σταυρό). Από τον Σταυρό Βόλβης οδηγούμε προς τις Σέρρες (70 χλμ) κι από εκεί για τη Δράμα (72 χλμ.). Από τη Δράμα συνεχίζουμε νοτιοανατολικά, προς την Καβάλα (37 χλμ.) και από εκεί για τον τελικό μας προορισμό, την Ξάνθη (54 χλμ.). Ενδιάμεσα έχουμε θαυμάσει τη φύση στον Νέστο, το Παγγαίο και όλα τα υπέροχα μέρη της Μακεδονίας.
  3. Ορεινή Πελοπόννησος: Ορεινή Κορινθία και Αρκαδία με τα πανέμορφα τοπία και τα παραδοσιακά χωριά τους κερδίζουν το ενδιαφέρον μας. Ξεκινάμε από την Αθήνα με πρώτο σταθμό τη Λίμνη Δόξα, στον Φενεό (170 χλμ.). Μια στάση στο κοντινό κεφαλοχώρι, τη Γκούρα (12 χλμ.) επιβάλλεται για παραδοσιακό φαγητό στην πλατεία, ώστε να συνεχίσουμε προς τα Τρίκαλα Κορινθίας (25 χλμ.). Σειρά έχει η Βυτίνα (90 χλμ.) και μετά η Δημητσάνα (22 χλμ.), ενώ πολύ ενδιαφέρον έχει το Μουσείο Υδροκίνησης, τα Μοναστήρια της περιοχής, ο ποταμός Λούσιος και τα γύρω χωριά, η Στεμνίτσα, τα Λαγκάδια, ο Κοσμάς κάνουν τη διαδρομή μας μαγική!

Με τα ελαστικά Goodyear EfficientGrip Performance 2, οι διακοπές μας με το αυτοκίνητο γίνονται καλύτερες από ποτέ! Γι’ αυτό η Goodyear, μέσα από τη σελίδα της στο facebook μας χαρίζει ένα σετ ελαστικών! Με τα νέα EfficientGrip Performance 2, κερδίζουμε 50% περισσότερα χιλιόμετρα*, αφού η Goodyear μας πάει πιο μακριά!

*Εσωτερική δοκιμή. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο EfficientGrip Performance. Διαστάσεις ελαστικών δοκιμής: 205/55R16 91V, αυτοκίνητο δοκιμής: VW Golf 7, τοποθεσία δοκιμής: ανοιχτοί δρόμοι στο Λουξεμβούργο και τη Γαλλία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ