Ποια τροφή ενδυναμώνει τα οστά και δεν την φαντάζεσαι


Οι διατροφολόγοι το χαρακτηρίζουν ως φυσική υπερτροφή, ως πολυβιταμίνη της φύσης και πηγή διατροφικών στοιχείων καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β13, D και Ε, φυλλικό οξύ, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ένας μύθος για το αυγό, έχει καταρριφθεί. Η αυξημένη κατανάλωσή του θεωρείτο υπεύθυνη για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης. Αυτό όμως δεν ισχύει σύμφωνα με μελέτες, μιας και τα επίπεδα χοληστερόλης δεν επηρεάζονται σημαντικά εφόσον η διατροφή μας είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση 2 ή 3 αυγών ημερησίως μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας.

Αν καταναλώνεις 2-3 αυγά την ημέρα…

Θα δεις διαφορά στο βάρος σου: Η κατανάλωση αυγών μπορεί να μειώσει το αίσθημα πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με μελέτες.

Θα δεις διαφορά στα νύχια και τα μαλλιά σου: Οι βιταμίνες Ε, Β12 και ο ψευδάργυρος βοηθούν στην ενδυνάμωση των άκρων σου και του τριχωτού της κεφαλής.

Θα υπάρξει βελτίωση στην αυτοσυγκέντρωσή σου

Έχουν ευεργετική δράση για την εγκεφαλική λειτουργία

Θα ενισχυθούν τα οστά σου γιατί τα αυγά είναι πηγή βιταμίνης D και ασβεστίου.

Αποκαθιστούν τον μυϊκό ιστό και περιορίζουν τη μυϊκή απώλεια

Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης-

Ενισχύουν την όραση και προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Να θυμάσαι ότι “μέτρον άριστον” στην διατροφή. Μην το παρακάνεις με την κατανάλωση, η διατροφική του αξία δεν θα μπορεί να αναδειχθεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ