ΔΝΤ: Παράταση θητείας για τον Πόουλ Τόμσεν λόγω κορονοϊού

Αν και η ηγεσία του ΔΝΤ είχε ήδη από τις 3 Φεβρουαρίου ανακοινώσει τη συνταξιοδότηση του Πόουλ Τόμσεν στα τέλη Ιουλίου και την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί.

Λόγω των δυσμενών συνθηκών που έχει προκαλέσει ο κορoνοϊός, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ζήτησε από τον Πόουλ Τόμσεν, αλλά και από τον Μαχμούντ Πραντάν, τον αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, να παραμείνουν στις θέσεις τους έως το τέλος του έτους.

Αντίστοιχα, μετατίθεται και ο χρόνος που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα διαδεχθούν τους Τόμσεν και Πραντάν στο Ευρωπαϊκό Τμήμα του ΔΝΤ.

Αυτό που θεωρείται σίγουρο από πηγές στην Ουάσιγκτον είναι πως τη θέση θα την καταλάβει γυναίκα. Ήδη ακούγονται τα ονόματα συγκεκριμένων υποψηφίων, μεταξύ των οποίων εκείνο της πρώην επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Ντέλιας Βελκουλέσκου, αλλά και της Βουλγάρας οικονομολόγου Ίβα Πέτροβα, στελέχους με 16 χρόνια εργασίας στο ΔΝΤ, η οποία είχε ενασχόληση με το ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά τις ίδιες πηγές, το θέμα της τοποθέτησης αργεί διότι ακόμη ισχύει η εξ αποστάσεως εργασία στο ΔΝΤ και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλάβει κάποιος καθήκοντα διεύθυνσης χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα φυσικής παρουσίας και εκ του σύνεγγυς συντονισμού.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here