Γεραπετρίτης: Ο Τσίπρας να τοποθετηθεί για την υπόθεση Καλογρίτσα

«Ο τέως πρωθυπουργός έχει την ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί ρητά» στην υπόθεση Καλογρίτσα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», πρόκειται για ένα πολυσύνθετο θέμα, σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ακόμα στο μέσο μιας σειράς αποκαλύψεων για τις οποίες ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Μόνο εικασίες και ιδίως πολιτικές εικασίες μπορούν να υπάρξουν για το ζήτημα».

«Αυτό που διαφαίνεται είναι πως υπήρχε μια διασύνδεση μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικής τάξης» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας για τις σχετικές αποκαλύψεις, σημειώνοντας πως υπήρχε «διάχυτος πολιτικός νεοπλουτισμός», ο οποίος διέκρινε την προηγούμενη διακυβέρνηση και συμπλήρωσε πως «έγινε μια επιχείρηση –συντονισμένη όπως διαφάνηκε- ώστε να ελεγχθούν οι βραχίονες της εξουσίας».

Στη συνέχεια ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στη διαδικασία που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να ελεγχθεί το τοπίο στα ΜΜΕ, μέσω του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς και τον περιορισμένο αριθμό αδειών που σκόπευε να χορηγήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –που πήγαινε κόντρα στο τεχνολογικό ρεύμα.

«Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η πλειοδοσία στην ενημέρωση είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε λογική. Υπήρχε ένας πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος των θεσμών. Είναι σημαντικό να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, υπογραμμίζοντας ότι εκτιμά πως η Δικαιοσύνη έχει επαρκή στοιχεία για να ασχοληθεί με την υπόθεση και να καταδείξει αν πράγματι υπήρξαν όσα καταγγέλλονται.

«Υπήρξε και ένα πολιτικό ζήτημα» ξεκαθάρισε ο κ. Γεραπετρίτης, συμπληρώνοντας πως «οι θεσμοί υπολειτούργησαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης. Υπήρξε μια διάθεση χειραγώγησης των θεσμών».

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει την ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί ρητά για το ζήτημα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι ένας πρωθυπουργός θα πρέπει να γνώριζε τις κινήσεις των στενών συνερ γατών του, κάνοντας λόγο για ζήτημα «πολιτικής ηθικής» από πλευράς του κ. Τσίπρα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here