Πλακιωτάκης για «Εξπρές Σάμινα»: Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανέλκυσης

Nα υπάρξουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να προστατευτεί κατ’ αρχήν το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα», αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, με τον δήμαρχο της Πάρου, Μάρκο Κωβαίο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πλακιωτάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Είχαμε μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον δήμαρχο Πάρου, για ένα ζήτημα που ταλανίζει και απασχολεί την τοπική κοινωνία και αφορά το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού τα τελευταία 20 χρόνια.

Αποφασίστηκε να υπάρξουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να προστατευτεί κατ’ αρχήν το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ παραλλήλως εκκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου του “ Εξπρές Σάμινα”».

Σημειώνεται ότι η διαρροή καυσίμου από το κουφάρι του ναυαγίου του Σάμινα, που βυθίστηκε προ 20ετίας στις Πόρτες της Πάρου, ήταν αυτή που κινητοποίησε τον δήμαρχο του νησιού, Μάρκο Κωβαίο για τη συνάντηση με τον υπουργό.

Παρά τη διαρροή, μετά από πρόσφατη ποιοτική ανάλυση των θαλάσσιων υδάτων στην περιοχή του κόλπου της Παροικιάς, πιστοποιήθηκε η καθαρότητα και η καταλληλότητά τους για κολύμβηση.

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα parianostypos, ο δήμος του νησιού έχει ήδη καταρτίσει ολοκληρωμένο και αναλυτικό σχέδιο για την εξεύρεση των πόρων αλλά και την όλη διαδικασία ανέλκυσης του πλοίου.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ