Κορονοϊός: SOS για τα εισαγόμενα κρούσματα από τα Βαλκάνια και τον συνωστισμό στα πανηγύρια


Στα 43… σκαρφάλωσαν την Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τα 36 από αυτά να είναι εισαγόμενα από τον Προμαχώνα, αριθμός ενδεικτικός του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφουν οι βαλκανικές χώρες.

Τα περιστατικά του κορονοϊού σε Σέρβους υπηκόους που εντόπιζαν οι ελληνικές Αρχές ήταν σημαντικά σε αριθμό – 20 από τα 36 χθεσινά αφορούν σε πολίτες προερχόμενους από τη Σερβία – γι’ αυτό και αποφασίστηκε το «μπλόκο» της εισόδου στη χώρα μας.

Πολλαπλά περιστατικά δηλώνονται και στις άλλες χώρες των Βαλκανίων όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί πάνω από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας αποδεικνύει ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που θα καθοδηγήσουν το «άνοιξε – κλείσε» στον τουρισμό, χωρίς τίποτα ωστόσο να είναι δεδομένο.

Ουρές στον Προμαχώνα, πριν κλείσουν τα σύνορα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η πλέον «κόκκινη» χώρα της Ευρώπης η Μεγάλη Βρετανία επιτρέπεται να συνδέεται τουριστικά με την Ελλάδα από την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου. Και ενώ τα εισαγόμενα κρούσματα είναι το κυρίως «μέτωπο» που πρέπει να διαχειριστούν οι επιστήμονες, ο συγχρωτισμός σε γλέντια και πανηγύρια είναι το άλλο.

Ανησυχία με τα πανηγύρια

«Μας απασχολεί ιδιαίτερα η κατάσταση που είδαμε με τα πανηγύρια», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ωστόσο, δεν σχολίασε αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, κάτι που όπως έχουν δείξει οι προηγούμενες αντιδράσεις της κυβέρνησης, είναι πιθανό.

Εικόνες συνωστιμού στην Αλίαρτο σε πανηγύρι.

Ο τρόμος που προκαλείται στην επιστημονική κοινότητα από τα πανηγύρια και τον συνωστισμό που παρατηρείται είναι ακόμη μεγαλύτερη από τα εισερχόμενα κρούσματα.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με το γεγονός ότι ο κόσμος συγχρωτίζεται σαν να μην συμβαίνει και να μην έχει προϋπάρξει τίποτα απ’ όσα ζήσαμε στο προηγούμενο διάστημα.

Μετά το Γουδή και το πανηγύρι των Ζωγραφιωτών, όπου συγκεντρώθηκαν γύρω στις 2.000 άνθρωποι, χαμός έγινε και σε πανηγύρι και στον Αλίαρτο.

Το περασμένο Σάββατο (4/7) στήθηκε ολονύχτιο πάρτι με ζωντανή μουσική, λουλούδια, αγκαλιές και χορούς στο Άλσος του Ελληνικού Στρατού στο Γουδή, ενώ την Κυριακή (5/7) έγινε… πατείς με πατώ σε στην κωμόπολη της Βοιωτίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσαν βουλευτές της περιφέρειας, αλλά και οι δήμαρχοι Λειβαδιάς και Αλιάρτου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ