Αποζημίωση 534 ευρώ: Ποιοι εργαζόμενοι θα πληρωθούν την Παρασκευή

Ποιοι υπάλληλοι πληρώνονται την αποζημίωση ειδικού σκοπού την Παρασκευή – Νέα εγκύκλιος για τους εποχικούς.

Έως την Παρασκευή 10 Ιουλίου θα πληρωθούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο οι εργαζόμενοι που τυχόν δεν την έχουν λάβει ακόμη, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των διορθώσεων από τις επιχειρήσεις.

Νέα εγκύκλιος για τους εποχικούς

Tο υπουργείο Εργασίας εξέδωσε νέες οδηγίες για τους εποχικά απασχολούμενους στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Από τις 16 Ιουλίου ξεκινούν οι σταδιακές πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου για τους εποχικούς εργαζόμενους που υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση και δεν έχουν επαναπροσληφθεί.

Για τον Ιούνιο οι μη επαναπροσληφθέντες υποβάλλουν μονομερή δήλωση από 07/07 έως 31/07 ώστε να λάβουν τα 534 ευρώ του Ιουνίου.

Οι πληρωμές θα γίνουν σε κύματα : 16/07, 23/07, 30/07 και 06/08.

To σύστημα «Εργάνη» είχε ανοίξει από τις 25 Ιουνίου έως και την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουλίου για διορθώσεις στις δηλώσεις αναστολών του Μαΐου και υποβολές νέων αναστολών πάντα για τον μήνα Μάιο.

Οι εργαζόμενοι που προστέθηκαν σε αυτούς που ήταν σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους τον Μάιο, θα πρέπει έως αύριο, Παρασκευή (10/07) να λάβουν το ποσό της ειδικής αποζημίωσης που δικαιούνται σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται σε 534 ευρώ για 30 ημέρες κι εφόσον η αναστολή διαρκεί έναν πλήρη μήνα. Διαφορετικά, υπολογίζεται με ποσό αναφοράς τα 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ