Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων λόγω της πτώσης των ημερήσιων εκδρομών


Πτώση 80% σημειώνεται στις ημερήσιες εκδρομές προς τη Χαλκιδική και πλέον φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν οι εικόνες ηλικιωμένων με ψάθινες τσάντες, παιδιών με τις πετσέτες θαλάσσης ανά χείρας και φοιτητών, που περίμεναν πώς και πώς να τους παραλάβει το λεωφορείο από την «καυτή» άσφαλτο της Θεσσαλονίκης και να τους μεταφέρει στις δροσερές οάσεις της Χαλκιδικής, όπου απολάμβαναν βουτιές και ήλιο για λίγες ώρες!

Πλέον, τα δρομολόγια των τουριστικών λεωφορείων είναι ελάχιστα, καθώς οι ημερήσιες εκδρομές δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια των πολιτών και δεν εγκαταλείπουν εύκολα τη «βάση» τους.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, Μιχαήλ Πεζίκογλου, ανέφερε ότι μέχρι πέρυσι υπήρχαν πάρα πολλά τουριστικά λεωφορεία που εκτελούσαν δρομολόγια για μπάνια μέσω ΚΑΠΗ, προγράμματα δήμων και μέσω του προγράμματος «Παιδί και Θάλασσα».

«Ισχύει σε εμάς ότι και για τα ΚΤΕΛ, αλλά είμαστε πολύ διαφορετικά. Εμείς θα πάρουμε τριάντα – σαράντα επιβάτες μια φορά θα τους πάμε στον προορισμό, όπως στις παραλίες για παράδειγμα και μετά θα πρέπει να απολυμάνουμε. Στο τουριστικό λεωφορείο νομίζω πως δεν χρειάζεται να υπάρχει το ίδιο όριο πληρότητας με τα ΚΤΕΛ, που θα κάνουν δέκα δρομολόγια θα μπουν πεντακόσια άτομα. Εμείς έχουμε μόνο ένα δρομολόγιο για να πάμε και ένα για την επιστροφή» σημείωσε ο κ. Πεζίκογλου. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει ούτε μία (!) κράτηση για ολόκληρο το καλοκαίρι…

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ