Λόγια… παναθηναϊκά από Τριαντόπουλο, Αλβέρτη, Διαμαντίδη και Βόβορα! Τέλος ο Παππάς

Ο Παναθηναϊκός της νέας εποχής αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει μορφή.
Οι «πράσινοι» στην πρώτη συνέντευξη μετά την αποστασιοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, παρουσία των Τάκη Τριαντόπουλου (πρόεδρος), Φραγκίσκου Αλβέρτη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Γιώργου Βόβορα και Ιωάννη Παπαπέτρου, στάθηκαν αρχικά στη λέξη «οικογένεια» που θα χαρακτηρίζει για πάντα τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια έβγαλαν αρκετές ειδήσεις. Η αρχή έγινε με το ότι ο Νίκος Παππάς θα αποχωρήσει έπειτα από επτά χρόνια, ενώ παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν και οι Τζίμερ Φρεντέτ και Ντεσόν Τόμας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Μάρκους Φόστερ.

  • Από τον
    Γιώργο Σηφάκη

Αρχικά μίλησε ο νέος πρόεδρος Τάκης Τριαντόπουλος: «Πριν από λίγο καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι σταματάει οποιαδήποτε ενασχόληση και χρηματοδότηση της ΚΑΕ, όπως επίσης ότι πωλείται η ομάδα. Μου ζητήθηκε τότε να αναλάβω μαζί με τον κ. Μάνο Παπαδόπουλο.

Ο δικός μου ρόλος θα ήταν καθαρά τεχνοκρατικός, να αξιοποιήσω δηλαδή όσο το δυνατόν καλύτερα τους πόρους που θα είχαμε στα χέρια μας. Δέχθηκα να αναλάβω, έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μου στην ομάδα, από το 2015 έως το 2017. Η ενασχόλησή μου θα ήταν καθαρά με αυτό το κομμάτι, το επιχειρηματικό. Πριν από λίγες μέρες, όμως, ο κ. Μάνος Παπαδόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Ζήτησε μάλιστα να αποχωρήσει άμεσα. Υπό τον φόβο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό, συμφώνησα με τον κ. Γιαννακόπουλο να αναλάβω τη θέση του προέδρου. Ο κ. Γιαννακόπουλος μας έδωσε το ελεύθερο να κινηθούμε όπως εμείς επιθυμούμε για όλα τα θέματα, όπως με τη EuroLeague και τη Θύρα 13».

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης (γενικός διευθυντής) τόνισε: «Τα πράγματα μπορεί να είναι επαγγελματικά, αλλά στο μυαλό όλων είναι η λειτουργία της ομάδας σαν οικογένεια. Η κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι τεράστια, έχει δημιουργηθεί μια παναθηναϊκή κουλτούρα. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, που είναι τα 700 παιδάκια που είναι στην Ακαδημία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειαζόμαστε τον κόσμο, και εννοώ την αγάπη του. Θέλουμε να φτιάξουμε μια παναθηναϊκή ομάδα που θα παλεύει με αξιοπρέπεια και αγωνιστική διάθεση».

«Θα παλέψουμε»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης (γενικός διευθυντής) σχολίασε: «Μετά από πολλά χρόνια είμαι κι εγώ στην ίδια θέση, αλλά σε διαφορετικό ρόλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα σε αυτή την ομάδα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την κατάσταση, όλοι μαζί. Ξέρουμε τι γίνεται, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε».

Για το ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν μίλησε ο νέος προπονητής Γιώργος Βόβορας: «Υπάρχουν τα συμβόλαια του Παπαπέτρου, του Παπαγιάννη και του Μήτογλου, που θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα γύρω τους. Εχουμε τον Καλαϊτζάκη που θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτόν.

Εν συνεχεία είναι ο Νίκος Παππάς, που έληξε το συμβόλαιό του και απόφαση είναι ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα την επόμενη σεζόν. Είναι κι ο Βουγιούκας, που μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει την απόφασή του. Εχουμε τον Μπεντίλ, που θα είναι στην ομάδα. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε πολλά θέματα, όπως ο Φόστερ, ο οποίος θα είναι στην ομάδα, αφού έχουμε ήδη συμφωνήσει μαζί του. Ο Ντεσόν Τόμας και ο Φριντέτ ψάχνουν ομάδες και θα αποχωρήσουν».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here