Βέλγιο: Η «πορτοκαλί λίστα» αφορά τους Βέλγους και όχι τους Κύπριους πολίτες

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τους Βέλγους (ή τουρίστες που προέρχονται από το Βέλγιο) και καταφθάνουν στην Κύπρο, και όχι τους Κύπριους, ή μόνιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας που ταξιδεύουν προς το Βέλγιο, αφορά η «πορτοκαλί» ένδειξη για την Κύπρο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για το θέμα και το κριτήριο βάσει του οποίου η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην «πορτοκαλί» κατηγορία της εν λόγω χώρας, αποσαφηνίστηκε ότι η ένδειξη αφορά τους τουρίστες προς στην Κύπρο και όχι από αυτήν.

Την πληροφορία επιβεβαιώνουν στο ΑΠΕ πηγές του κυπριακού ΥΠΕΞ, οι οποίες ανέφεραν ότι όντως υπήρξε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο δημιουργήθηκε σύγχυση για το θέμα, δεδομένης της εξαιρετικής επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η Κύπρος και το σκεπτικό βάσει του οποίου εκδόθηκε μια τέτοια οδηγία.

Ωστόσο, το κυπριακό ΥΠΕΞ το οποίο προχώρησε άμεσα σε διερεύνηση των στοιχείων, αλλά και της σχετικής ανάρτησης-οδηγίας, επιβεβαιώνει ότι αυτή δεν αφορά τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά όσους καταφθάνουν από το Βέλγιο σε αυτήν.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες άμα τη αφίξει επί κυπριακού εδάφους, οι οποίες είναι αδύνατον να παραβιαστούν και αφορά τεστ ή/και καραντίνα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και η σχετική οδηγία σχετίζεται με την ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην Κύπρο και όχι στο Βέλγιο.

ΑΠΕ

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ